Bakan Kılıç 'Osmanlıca'yı öğrenecekler'

Bakan Kılıç 'Osmanlıca'yı öğrenecekler'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amasya'da yaptığı konuşmada, gençlik merkezlerinde düzenlenen Osmanlıca kurslarına devam edeceklerini belirterek, "Oraya gelen genç kardeşlerimiz bunu öğrenecekler.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amasya'da yaptığı konuşmada, gençlik merkezlerinde düzenlenen Osmanlıca kurslarına devam edeceklerini belirterek, "Oraya gelen genç kardeşlerimiz bunu öğrenecekler. Bu imkanı sunmak bizim medeniyetimize ve geçmişimize hiçbir şekilde karşı gelmek değil, tam aksine onu sarmaktır" dedi.

AK Parti Amasya 5'inci Olağan İl Kongresi Hamit Kaplan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor salonu girişinde davul- zurna eşliğinde karşılandı. Kongrenin açılış bölümünde konuşma yapan Bakan Kılıç, konuşmasında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gençlik merkezlerinde bir çok farklı alanda kurslar verildiğini dile getiren Bakan Kılıç, şöyle dedi:

"Osmanlıca bunlardan bir tanesi Hayrat Vakfı ile beraber yapılan bu çalışma 2 yılı aşkın süredir devam ediyor. Ben burada tekrar Hayrat Vakfı çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten bir vakıf gibi hayır için yapıyorlar bu işi. Allah onlardan razı olsun. Gençlik merkezlerimizde Osmanlıca eğitimine devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Oraya gelen genç kardeşlerimiz bunu öğrenecekler. Araştırmalarında, akademik çalışmalarında ve nerede istiyorlarsa orada kullanabilecekler. Ama bu bilgi ile de donanacaklar, bu imkanı sunuyoruz biz, bu imkanı sunmak bizim medeniyetimize ve geçmişimize hiçbir şekilde karşı gelmek değil, tam aksine onu sarmaktır, kucaklamaktır Cumhuriyetin kazanımlarındandır."

Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100'üncü yıldönümünde bugün olduğundan çok ileri bir noktaya ulaşacağını belirten Bakan Kılıç, birlik ve beraberlik olduğu sürece bunun gerçekleşeceğini anlattı. Kılıç, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacaktır. Biz sizin karşınıza geldiğimizde, milletimize hizmet için talip olduğumuzda buna süre koymuyoruz. 'Bize 4 yıllığına görev verin' demiyoruz. Biz uzun vizyonlara sahibiz, bizim vizyonumuz geniş biz ne diyoruz? 2023, 2053, 2071 diyoruz. Öyle 4 yıllığına değil, bu milletin yapacak çok işi var."

Kongreye katılan ve konuşma yapan AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de "Terörle ilgili problemi Türkiye'nin kendi iradesi, kendi kararı ortadan kaldırması birlerinin zoruna gitti. Biz buna izin vermeyelim dediler" dedi. Kongrenin açılış bölümüne katılan Bakan Kılıç, daha sonra karayoluyla Samsun'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum