BAKAN KILIÇ MEDYA ORGANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN KILIÇ MEDYA ORGANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, medya organlarının Ankara temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Gençlik, Spor ve Siyaset gündemine ilişkin yaptığı açıklamalar yapan Bakan Çağatay Kılıç" Tabi her konuyu konuşabiliriz ama ben ağırlıklı olarak gençlik çalışmalarımızla ilgili sizlerle bazı bilgileri paylaşmak istedim. Çünkü Bakanlığın hem isminin önünde gençlik ve spor var, hem de ben gençlikle ilgili yaptığımız çalışmaların da zaten doğrudan hem sporu etkilediğini, hem spordaki çalışmaların gençliği etkilediğini düşünüyorum. Ama gençliğin çalışmaları üzerine oturup da konuşmuyoruz. Konuşmamız gerektiğini düşünüyorum " dedi.

"ONLARA UYMAK DURUMUNDASINIZ"
Açıklamalarına Bakan Kılıç şöyle devam etti: "Biliyorum şimdi spor tarafına çok ağırlık baskın düşüncesi olan arkadaşlar, şu anda dün kulüpler birliğinin yaptığı açıklamayla ilgili  böyle gözümün içine bakarak benden bir şey duymak istiyorlar. KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Bey dün buradaydı. Kıbrıs'ta federasyonun yaptığı açıklamalar serdar beyi çok üzmüş. Bunu da açık açık söyledi. Tabi orada FIFA kuralları var, uluslar arası diplomasinin kuralları var. Spor tarafında olan arkadaşlarımız bilir. Onlara uymak durumundasınız. Ama onun bilgisi dahilinde, onun kuralları çerçevesinde ne yapabiliriz ne edebiliriz, bu zaten çalışıldı federasyon bir adım attı. Bizim zaten şu anda yurtdışında irtibat ofisimiz olarak da Kıbrıs'ta ilk kurduğumuz ofis hayata geçiyor. O çalışmalarla beraber çok daha rahat bu işleri götüreceğiz.. Neyse çözülüyor iş, öyle görülüyor. Serdar Bey mutlu bir şekilde ayrıldı. Ondan dolayı da inanıyorum ki çok yakın zaman da bu iş çözülür. Zaten çözüldü aslında."

SAHA YABANCI MADDE ATANLAR CEZALANDIRILACAK
E-Bilet uygulaması hakkında konuşan Bakan Kılıç, "Fenerbahçe-Galatasaray maçında çok ciddi bir bilet satışı yapıldı. Seyrettiğim maçlardaki tribünlerden sahaya yönelik hareketlere baktığımızda geçmişle kıyaslanmayacak derecede azaldı. Şu son Fenerbahçe-Galatasaray maçında mesela, bir tane pet bardak su atıldı bir de korner atışında iki tane su atıldı. Bunlar da belli atanlar da belli  ona göre ceza alacaklar. Sahaya atılan yabancı cisim yüzünden futbolcular kadar basın mensupları, emniyet güçleri ve top toplayıcı çocuklar tehlike altında. Oradan bir madde attığınız zaman foto muhabire, top toplayıcı çocuğa ya da görevini yapan birilerine gelecek. Dolayısıyla bunu engellemek gerekiyor o anlamda ben başarılı bir grafik çizdiğini düşünüyorum. Sayılara baktığımız zaman da ciddi bir artış var. Ama bir şeyi doğru görmemiz gerekiyor. Geçmiş dönemdeki statların seyirci ortalamalarına baktığımız zaman rakamlar çok çok farklı değil. Bunu da açık yüreklilikle söylememiz gerekiyor. Eskiden bir bakıyorsunuz statta 10 bin kişi görünüyor. Ama  satılan bilet sayısına bakıyorsun yarı yarıya. Yani bedava verilen biletler, kayda girilmeyen biletler gibi. Şimdi öyle bir şey yok, ekonomik açıdan baktığınız zaman kulüplerin de çok ciddi anlamda buradan gelirleri var. Hem de bu gelirler doğrudan kasalarına giriyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.