BAKAN KILIÇ KAMPIN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN KILIÇ KAMPIN AÇILIŞINI YAPTI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da düzenlenen “Uluslararası Gençlik Kampları” açılış törenine katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç açılışta yaptığı konuşmada  dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençlere teröre karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaptı. 

"BİRBİRİNİZ İLE ÇOK RAHAT TEMAS KURABİLİRSİNİZ"
Bakan Çağatay Kılıç, dostluk ve arkadaşlık üzerine yaptığı konuşmada  “Burada özellikle ülkelerinize dönerken ve burada geçirdiğiniz güzel vakitlerin hatıranızda kalması açısından sadece kısa dönem için değil, ömürlük arkadaşlıklar ve dostluklar edinirsiniz.  Çünkü ileriki zamanlarda burada edindiğiniz dostlukların nerede karşınıza çıkacağı hiç belli olmaz. Bu kampların sizlere nasıl bir yol çizeceğini şu anda belki tahmin edemiyorsunuz ama yapacağınız bir seyahatte, bulunacağınız bir toplantıda, hele ki gelişmiş olan şu anki iletişim araçlarına baktığınız zaman birbirinizle çok rahat temas kurabilirsiniz' değerlendirmesinde bulundu.

"SAMSUN'U İNŞALLAH İYİ TANIRSINIZ"
"Burada çok farklı ülkelerden bir araya gelen ama aynı zamanda ülkemizde de üniversite eğitimi gören ve yurtlarımızda barınan öğrencilerle de bir arada bulunacaksınız "diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: " Türkiye’de arkadaşlarınızla bir arada olacaksınız ve farklı eğitimler alacaksınız. Tartışmalarınız olacak, müzakereleriniz olacak, spor yapacaksınız ama bunun yanında kendinizi nasıl geliştirebileceğiniz konusunda da eğitimler alacaksınız. Öncelikle burada göreceklerinizi ve öğreneceklerinizi ömür boyu taşırsınız diye ümit ediyorum. Bu yıl ikincisi düzenlenen kamplar, sizlerin de birbiriniz tanımızla dünyadaki dostluklarınız daha da geliştirecek. Burada amacımız tabiri caizse ağ kurmak. Sizlerin birbirinizle daha rahat iletişim içinde olacağınız bir ağı kurmak. Dünyanın dört bir yanından bir araya gelen gençlerin birlikte düşünmeleri, müzakere ve istişare etmeleri sağlanacak. Gençler her türlü teröre karşı birlikte hareket edecekler. Ümit ediyorum burada geçireceğiniz güzel vakitler buna destek sağlayacaktır. Ben hepinize Samsun’a ve Türkiye’ye hoş geldiniz diyorum. Daha önce Samsun’a gelmeyen Türkiye’den olan arkadaşlarımıza da Samsun’u inşallah iyi tanırsınız diyorum. Bu anlamda kampınızın başarılı geçmesi için elimizden geleni yapacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.