BAKAN KILIÇ: "DESTEKÇİLERİMİZ GELİŞEREK DEVAM EDECEK"

BAKAN KILIÇ: "DESTEKÇİLERİMİZ GELİŞEREK DEVAM EDECEK"
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç engelli sporcularımıza her türlü imkanın sağlandığını belirterek "Bu imkanlar kullanıldıkça ulusal ve uluslararası başarılar artıyor"dedi.

"FARKLI İMKANLARDA SUNACAĞIZ"
Bakan Çağatay Kılıç TRT Spor’da yayınlanan Engelsiz Spor programına Samsun’da düzenlenen Özel Sporcular Futbol ve Voleybol Şampiyonaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özel sporculara verilen destekleri anlatan Bakan Çağatay Kılıç’ın sorulara verdiği cevaplar şöyle; Türkiye’de son 10 yılda özel sporcularda olsun diğer engelli spor federasyonlarında olsun sayın Birol bey de burada onların sporcularında da inanılmaz bir artış var bundan sonrası için nasıl bir program uygulamayı düşünüyorsunuz acaba? Öncelikle ben tüm özel sporcularımızı samsuna getiren federasyonumuza teşekkür ediyorum ama hepsine de hoş geldiniz diyorum.Önümüzdeki hafta boyunca  hem futbolda hem basketbolda hem de voleybolda çeşitli müsabakalar olacak. Şuanda misafirlerimizi en iyi şekilde  ağırlamaya çalışıyoruz.Umarım  ümit ediyorum onlar da memnundurlar. Tabi kardeşlerimizin sporla kendilerini geliştirmeleri konusunda  federasyonlarımıza elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.Daha farklı branşlar da da kendilerini geliştirmelerini sağlayacağız İnşallah. Onları topluma çok daha rahat bir şekilde bir arada olmalarını sağlamaya çalışmak için uğraşıyoruz. Kardeşlerimizin o mutluluğunu gördükçe de  çok mutlu oluyorum. İnşallah çok daha güzel günlerde ve onların kendilerini çok daha farklı şekilde ifade etmelerine fırsat tanıyacak şekilde gelişmelerimiz devam edecek. Biliyorsunuz engelli kardeşlerimizle ilgili olarak da çok çalışmalarımız oldu. Özel otobüslerimiz devreye girdi.Onların ulaşımını sağlamak açısından, ulusal ve uluslar arası bu anlamda farklı branşlarda kendilerini geliştirmeleri açısından  bize ne düşüyorsa biz onu yapmaya hazırız.Tabi federasyonlarımız da bu noktada çalışmalarını sürdürecekler. Bu şekilde inşallah onlara çok daha farklı imkanlar da sunacağız."


"İFADE ETME ŞANSLARINI PAYLAŞMAK ÖNEMLİ"
TRT olarak engelsiz spor programı 7 yıldır devam eden  engelsiz spor programı hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Gerçekten tabi buradaki başarı öykülerini ve kendilerini toplum içerisinde yüksek ifade etme şanslarını paylaşmak önemli. Diğer kardeşlerimiz de bunları gördükçe aileler özellikle de bu imkanların olduğunu gördükçe çocuklarını bu imkanlardan faydalandırmak için bu konuda arayış içerisine giriyorlar. Bu imkanlar da kendilerine sunulduğu için daha başarılı oluyorlar.Tabi altyapının çok ciddi anlamda gelişmiş olması ve buna devam ediliyor olması  bu imkanları daha bir geniş anlama imkanı sağlıyor. Şu anda her ilimizde hatta ilçelerimizde artık çok farklı imkanlar var. Dolayısıyla farklı branşlarda bu anlamda sizin tanıtımınız sayesinde ailelerin bu bilince ulaşmasıyla birlikte kardeşlerimiz de bunu kullanma imkanı buluyorlar. Bizim tüm tesislerimiz her vatandaşımızın kullanımına açık. Engelli kardeşlerimizin de kullanabileceği engelsiz tesislerimiz var. Ben umuyorum ki çok daha iyi başarılara imza atacaklar. Tabi ki paralimpik oyunlarında da kendilerini ortaya koyuyorlar biliyorsunuz. Ben inanıyorum ki ülkemizin geleceği açısından da kendilerini daha iyi yetiştirilmeleri açısından da daha iyi imkanlar sunuluyor." Samsun'daki çok başarılı bir organizasyon olduğunu söyleyen Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın Bakan Çağatay Kılıç’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.