BAKAN KILIÇ: "CİDDİ ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

BAKAN KILIÇ: "CİDDİ ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Maliye Bakanlığı ile beraber bizler, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak amatör spor kulüplerimizin yaptıkları harcamalarla ilgili olarak...

Daha rahat hareket edebilmeleri ve vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili çok ciddi çalışma yapacağız" dedi. 

"MALZEME YARDIMI YAPILDI"
Samsun'da partisinin birinci sırada milletvekili adayı olan Arif Çağatay Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Şubesi tarafından düzenlenen programına katıldı. Bakan Kılıç, burada spor kulüplerinin yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'de 5 milyon 700 bin lisanslı sporcu olduğunu belirterek, "Bunlar sporcu olarak lisans elde etmiş kardeşlerimiz. 13 bin 452 spor kulübü var. Tabi rakamlar gerçekten çok yüksek rakamlar. Buradaki yapılan çalışmalarla ilgili olarak da 2014 yılında 13 bin spor kulübüne malzeme yardımı yapıldı. Bu şu anlama geliyor. Neredeyse tüm spor kulüplerine Türkiye’deki bir şekilde bakanlığımız tarafından destek olunuyor, yardımcı olunuyor" dedi. 

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE VERGİ İNDİRİMİ YAPILACAK    
Bakan Kılıç, amatör spor kulüplerine vergi indirimi sağlanması konusunda çalışıldığını söylerken şöyle dedi: "Yakın zamanda Mali Bakanı ile bir görüşmemiz oldu. Bunu da Samsun’dan duyurmuş olalım. Önümüzdeki dönem içerisinde amatör spor çalışmalarıyla ilgili olarak, harcanan tabi bir maddi kaynak var kulüpler tarafından. Bunun vergisi noktasındaki düşürülmesiyle ilgili olarak bir çalışma konusunda bakanımızla mutabık kaldık. Bu noktada önümüzdeki dönem içinde yeni bir çalışma yaparak Maliye Bakanlığı ile beraber bizler, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak amatör spor kulüplerimizin yaptıkları harcamalarla ilgili olarak daha rahat hareket edebilmeleri ve vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili çok ciddi çalışma yapacağız. Bunun da inanıyorum ki Türk sporunun desteklenmesi anlamında, maddi kaynak bulması anlamında çok daha farklı bir noktaya gelebiliriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.