Bakan Demircan Cidde yolcusu

Bakan Demircan Cidde yolcusu
Sağlık Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 6. Sağlık Bakanları Konferansı’na katılacaktır.

Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde 6-7 Aralık 2017 tarihleri arasında Cidde’de düzenlenecek konferansta Demircan’a milletvekilleri de eşlik edecek.

İki gün sürecek olan Konferans boyunca, 56 ülkenin Sağlık Bakanları ve üst düzey yöneticileriyle “Bütün Politikalarda Sağlık” teması altında görüşmeler gerçekleştirilecek. Konferansın açılış oturumunun başkanlığı, İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi Başkanı olarak Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan tarafından yürütülecektir. İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi Başkanlığı, konferansın ardından Suudi Arabistan’a devredilecektir.

İSLAM DÜNYASININ SAĞLIK SORUNLARI

Konferansta, “İİT Sağlık Stratejik Eylem Programı 2014-23”, “İslam Dünyasındaki Göçmenler ve Yerinden Edilmişlerin Sağlık Sorunları” ile “İİT Üyesi Ülkelerde Aşıya Erişim” gibi birçok önemli konu ele alınacak. Ziyaret sırasında Sayın Bakanımız tarafından hem İslam Dünyasının sağlık sorunlarını hem de sağlık alanında ikili işbirliği çalışmalarını ele almak üzere birçok ikili görüşme de gerçekleştirilecektir. Konferans kapsamında düzenlenecek sağlık fuarında, üye ülkeler nezdinde hem sektörün tanıtımı yapılmış hem de gelmiş olduğu son nokta paylaşılmış olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum