BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA PASSOLİG YANITI

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA PASSOLİG YANITI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “Passoligi kaldıracağız, herkes istediği tezahüratı yapabilecek” açıklamasını eleştirerek...

 “İsteyen kişinin ya da taraftar grubunun  slogan atmaması diye bir şey zaten yok. Biz olumsuz ve küfürlü tezahüratın karşısında duruyoruz” dedi.

"HİÇBİR SES ÇIKARTMIYORLAR"
Bakan Çağatay Kılıç, PKK’lı teröristlerce yakılan Sarıkamış Kayak Tesislerinin en kısa sürede yeniden hizmete açılacağını da belirtirken, “Türkiye’de kış turizminin merkezi diyebileceğimiz en önemli yatırımlarından birisi olan bu tesisimizi yakan yıkanların da cevabını 1 Kasım’da alması gerektiğini düşünüyorum, çünkü sürekli barıştan huzurdan bahsedenler tesislerimiz yakıldığında polisimiz askerimiz şehit edildiğinde hiçbir ses çıkartmıyorlar” diye konuştu.

"KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATIN KARŞISINDA DURUYORUZ"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partisinin seçim beyannamesini açıklarken “Passoligi kaldıracağız, herkes istediği tezahüratı yapabilecek” açıklamasını yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. E-bilet uygulamasına yönelik düzenlemenin Meclis’teki tüm partilerin imzasıyla yasalaştığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “İsteyen kişinin ya da taraftar grubunun  slogan atmaması diye bir şey zaten yok. Biz olumsuz ve küfürlü tezahüratın karşısında duruyoruz” dedi.

"BAŞARIYA İMZA ATABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"
Samsun’un Atakum ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten Bakan Çağatay Kılıç, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olimpik yüzme havuzunda incelemelerde bulundu. Olimpik Yüzme Havuzu’nun 10 günden daha az bir sürede resmen açılacağını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:“Samsun ölçeğinde söylersek bir de Bafra’da inşa edilen havuzumuz var. Türkiye genelinde 60’ın üzerinde inşa edilen havuzumuz mevcut. Bu tesisler özellikle yüzme alanında ama aynı zamanda kişisel gelişim alanında da ciddi faydalar sağlayacak olan tesisler. Bunları aynı zamanda vatandaşımız da kullanabilecek ama aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız çalışma sonuncunda yaz dönemlerinde okullardaki genç çocuklarımız bu havuzları kullanabilmesi çok önemli. Anadolu’da bütün şehirlerimizde 65 tane yapılan havuzumuzla beraber Türkiye’nin dört bir yanında hem yüzme sporunun geliştirilmesi, hem gençlerimizin ve geleceğe yönelik olarak da sporcularımızın çok daha iyi yetişebileceği imkanların ortaya çıkması sağlandı. Bununla beraber hem olimpiyatlarda hem uluslararası müsabakalarda da farklı bir başarıya imza atabileceğimizi düşünüyorum.”Tesisleşme hamlesinin ve yapımının AK Parti iktidarlarında çok daha hızlı ve verimli bir şekilde yapıldığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, bu çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun spora verdiği önem sayesinde hızlı ilerlediğini belirtti.

"KILIÇDAROĞLU YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMEMİŞ"
Gazetecilerin, CHP’nin seçim beyannamesinde passoligi kaldırma vaadinde bulunduğunu hatırlatmaları üzerine Bakan Çağatay Kılıç, elektronik bilet yasasının Meclis tarafından çıkarıldığını ve altında tüm partilerin onayı bulunduğunu dile getirdi. Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:“E-bilet uygulaması ile alakalı yetki Türkiye Futbol Federasyonu’ndadır. Böyle bir uygulamanın yapılmasıyla alakalı 2013 yılının Temmuz ayında yapılmış olan bir ihale vardır.  Ortaya konan bir sistemdir ve ihale süreci, neden sonra bunun ortaya çıkmış olduğunu zaten biliyoruz ve bu şekilde devam eden bir şey. Yani bir günde ortaya çıkmış bir şey değil dolayısıyla bir anda karşı çıkmakta bununla alakalı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nun yeterince  bilgilendirilmediği anlamına geliyor.” Bakan Çağatay Kılıç, uygulamada bazı eksikliklerin olabileceğini ve bu eksikliklerin giderilmesi konusunda da zaten hem futbol federasyonu hem kulüplerin bazı talepleri ve çalışmaları olduğunu ifade etti.


"İSTEYEN İSTEDİĞİ TEZAHÜRATI ZATEN YAPIYOR"
Bakan Çağatay Kılıç, Kılıçdaroğlu’nun “Tribünde isteyen istediği sloganı atacak” açıklamasına da tepki gösterdi. Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu: “Oradaki söylemde yanlış hatırlamıyorsam ‘isteyen istediği şekilde slogan atacak” gibi bir cümle var. Bakın zaten statlarımızda isteyen kişinin, isteyen taraftar grubunun  slogan atmaması diye bir şey yok. Ama söylenen de bir şey var ki zaten bütün futbol otoritelerinin ve bütün siyasi partilerin de bunu paylaştığını düşünüyorum, olumsuz ve küfürlü tezahüratın karşısında duruyoruz. Zaten bunun dışında herhangi bir şekilde başka bir şey söz konusu değil. Zaten kötü ve küfürlü tezahüratın karşısında da herhalde tüm siyasi partilerde durur diye tahmin ediyorum. Bu hakaret içeren şeyleri dile getiren seyirci ve taraftar gruplarının, sadece futbolculara, hakemlere herhangi bir şekilde olumsuz tezahürat yapması değil, aynı zamanda görüyorsunuz başka şeylerde olabiliyor. Mesela şiddeti de içeren konularda çok ciddi manada bir düşüş oldu. Yani tribünden atılan bir şeyin bir basın mensubumuza da isabet etmesi, onu yaralaması mümkün olabilirdi, ama görüyoruz ki tribün olaylarında bir azalma var.”


"SEYİRCİ SAYISI ARTIYOR, OLAYLAR AZALIYOR"
Bakan Çağatay Kılıç, tribün olaylarının azalmasını seyirci sayısındaki gerilemeye bağlayanlar bulunduğunu hatırlatırken, “Ama şu anda bakıyoruz ki seyirci sayısında bir artış  var ama olaylarda artış yok. Demek ki burada ciddi manada ortaya konmuş bir şey var” diye konuştu.


"KAYAK TESİSİNİ YAKANLARA EN GÜZEL CEVABI HALKIMIZ 1 KASIM'DA VERECEK"
Bakan Çağatay Kılıç, Sarıkamış Kayak Tesisleri’nin PKK’lı teröristlerce yakılması ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de sözkonusu tesislerin Türkiye’nin en önemli kayak tesisleri olduğuna işaret ederken, “Bu tesisi yakarak yıkarak neyin amaçlandığının açıkça ortada olduğunu düşünüyorum” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, 1,5 milyon Euro harcanarak tesisin yenileceğini anlatırken, söyle konuştu:“Oradaki tesisi yok edip gençlerimizin ve aynı zamanda Sarıkamış bölgesinin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan  kış turizmini baltalamak isteyen hainlere karşı en güzel cevabı da böyle vereceğiz. Biz bu tesisi en kısa süre içerisinde bakanlığımız olarak da destek vererek tekrar inşaa edeceğiz, daha da iyisini yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama ben vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum, bu tip önemli tesislerimizi, yatırımlarımızı, Türkiyemizin bölgesel anlamda da önemli yatırımlarından birisi olan, bölge halkına çok ciddi gelir  getirecek, Türkiye’de kış turizminin merkezi diyebileceğimiz bu tesisimizi yakan yıkanlara cevabını 1 Kasım’da vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ve buna karşı hiçbir şekilde sesini çıkartmayanların da en kısa süre içerisinde ümit ediyorum ki sesini çıkartmasını bekliyorum. Çünkü sürekli barıştan, huzurdan bahsedenler, tesislerimiz yakıldığında polisimiz, askerimiz şehit edildiğinde hiçbir ses çıkartmıyorlar. Dolayısıyla bunun da iyi değerlendirilmesini düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.