BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ HAVZA’DA

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ  HAVZA’DA
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun’un Havza ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Samsun’un Havza ilçesinde 30 Eylül Çarşamba günü yaşanan sel felaketinin ardından Bakan Çağatay Kılıç, felaketten etkilenen mahallelerde incelemelerde bulunurken,  vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Havza’da iki gün önce yaşanan sel felaketinin yoğun yağışla metre kareye 30 kilogram yağış düşmesiyle başladığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, incelemelerinin ardından bölge hakkında şöyle bilgi verdi:

“Şu anda 10 tane konutun ve bazı iş yerlerinin zarar gördüğü bilgisi var, oraları gördük. Bir takım şahsi aracın zarar gördüğünü biliyoruz. Fakat AFAD’ın, Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin,  Havza Belediyemizin ve tüm kamu kuruluşlarının beraber çalışmasıyla çok hızlı bir şekilde toparlanma var.”

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne, Havza Belediyesi’ne, Kaymakamlık, Valilik, AFAD ve çalışan tüm ekiplere, aradan iki gün geçmiş olmasına rağmen, ilk günden beri yapılan yoğun çalışmadan ve hızlı toparlanmadan dolayı teşekkür etti. Gerekli incelemeyi yaptıklarını ve AFAD’ın da gerekli tüm kayıtları aldığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “ Burada Büyükşehir Belediyemizin yapacağı çalışmaların sonucunda düzeltilmesi gereken DSİ ile yapılacak su yolları mevcut. Onlar düzeltildikten sonra inanıyorum ki böyle bir sıkıntıyı bir daha yaşamayacağız” dedi.

Yaşanan felakette hiçbir can kaybının olmadığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bazı maddi hasarlar var, onların da giderilmesi en kısa sürede olacaktır. Bunların da takipçisiyiz zaten. Hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızla görüştük, sohbet ettik. Bazı vatandaşlarımız ilk akşamki sel akıntısından çok korkmuşlar ama şimdi daha iyiler. Kendileriyle sürekli ilgilenildiğini biliyoruz.”

İlçenin en kısa sürede eski görünümüne kavuşacağını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Büyükşehir Belediyemiz burayı yarın tamamen temizlemiş olacak. Ona müteakip olarak da selin izleri silinecektir. Hayat zaten normale dönmüş durumda, en kısa süre içerisinde görüntü olarak da normale dönecektir. Tüm Havzalı hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Rabbim inşallah böyle bir afeti tekrar yaşatmasın. Muhtarımıza da hızlı çalışmaları ve bilgilendirmesi açısından dolayı teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.