BAKALIM İL YÖNETİMİ BU SINAVI GEÇEBİLECEK Mİ?

BAKALIM İL YÖNETİMİ BU SINAVI GEÇEBİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan Ak Parti İl Başkanlığı kongresinde Genel merkezin adayı Osman Çetinkaya karşısında seçimi alan mevcut İl Başkanı ve yönetimi ile ilgili her gün alındı, alınacak söylentilerine rağmen hala daha görevinin başında olması herkes tarafından farklı yorumlanıyor. Kimilerine göre artık alınması gündemden kalktı, bu saatten sonra kimse alamaz diyor, kimileri ise bu işin takvimi yok her an görevden alınabilir diyor. İl Başkanlığının geçtiğimiz aylarda Fatsa'da organize ettiği teşkilat çalışmasına Ekrem Erdem'in katılmamış olması ciddi bir işaret olsa da bazı Ak Partili yöneticilerin bu iş Ekrem Erdem'in boyunu aşar ifadelerinin ne kadar ciddiye alınacağını önümüzdeki süreçte yaşanacak olan iki olay belirler.

 

Nedir bu iki olay derseniz birinci olay geçtiğimiz ay görevden alınan Havza ilçe Başkanının yerine atanacak olan yeni ilçe Başkanı olayı, ikinci olay ise İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa edip Salıpazarı ilçesinde Noter olan Zeynep Gürbüz'ün yerine atanacak kadın kolları Başkanı konusudur. Havza ilçe Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan Mahmut Karahan mevcut yönetimin olmazsa olmazlarından birisidir, bunun nedeni mevcut İl Başkanının aday olması sürecinde açıkça yanında yer alan ilçe Başkanlarının başında Mahmut Karahan vardı, o nedenle mevcut yönetim Mahmut Karahan'ın yeniden atanabilmesi için ciddi uğraş vermekte. Ak Parti Genel Merkezi önceki hafta Samsun sorumlusu Hasan Karal'ı Havza'ya göndererek kamuoyu yoklaması yaptı, yoklamadan üç isim çıktı, bu isimlerin en revaçta olanı genç bir Benzin istasyonu sahibi ancak Mahmut Karahan'a destek veren mevcut yönetim bu arkadaşın ilçe Başkanı olmasına çok sıcak bakmadığı yönünde söylentiler var.Bu isimlerin hiç birisi mevcut yönetimin adayı olmadığını düşünmekteyim, zira Mahmut Karahan'ın yeniden atanması bir bakıma mevcut İl Başkanının Genel Merkezdeki ağırlığını da ortaya koyacağından bu konu çok önemli bir konu, bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.

Bir diğer önemli konu ise İl Kadın kolları Başkanlığından istifa ederek Salıpazarı ilçesine Noter olan Zeynep Gürbüz'ün yerine atanacak olan yeni Başkan konusudur. Mevcut kadın kolları Başkanı ile İl Başkanı çok anlaşıyordu denemez ancak genel Merkezin talimatları gereği kavgalı gözükmemeye çalışıyorlardı. Her ne kadar geçtiğimiz yıl bazı sıkıntılar yaşanmış olsa da yaşanan olaylar ardından Genel Merkezin verdiği talimat gereği herkes işini yapmaya çalıştı. Ancak gelinen noktada Zeynep Hanımın istifası sonrası atanacak yeni Başkan konusunda ciddi sıkıntılar yaşanacağı kanaatindeyim. Atanacak olan yeni Başkanı Ak Parti Genel Merkezi atayacak, ancak kanaatimce mevcut yönetim içersinden atayacaktır.

Mevcut yönetimde bu işi yapabilecek çok sayıda insan var ancak iki isim ön plana çıkmakta bunlardan birisi Özlem Maraş, diğeri ise Muradiye Ergin. Bu iki isim de bu işi yapacak kapasitede insanlar, Özlem Hanım Ak Partinin kurulduğu günden itibaren nerede ise her kademesinde görev almış normal il yönetim kurulu üyeliğinden İl Genel Meclisi Üyeliğine, Milletvekili aday adaylığından kadın kolları yönetim kurulu üyeliğine kadar her türlü görevi özveri ile yapmış bir isim. Hatta ta 2006-2007 yıllarında Ak Parti kadın kolları Başkanlığında mevcut yönetimin adayı olmuştu.

Muradiye Ergin'e gelince aslında Muradiye hanım ile Özlem hanım çok iyi arkadaş olduklarından onları rakip gibi göstermek de çok doğru olmaz, kanaatimce her ikisi de bir diğerinin yönetiminde çalışmaktan keyif alacağı kanaatindeyim, Muradiye Hanım'da Ak Parti'de her kademede görev almış bir kardeşimiz, bildiğim kadarı ile halen hem kadın kolları Başkan yardımcısı hem de Belediye meclis üyesi bu işe layık olanlardan birisi de o olduğu kanaatindeyim.

Tabii ki burada kararı verecek olan Ak Parti Genel Merkezidir ancak İl Başkanlığının bu konudaki tavrını henüz bilmiyorum, onu da yakında öğrenir sizlerle paylaşırım. Şayet atanacak kadın Kolları Başkanı İl yönetiminin isteği doğrultusunda olur ise bu mevcut yönetimin başarısı olur, yok tam aksi bir durum olursa o zaman Ak Parti Genel Merkezinin mevcut yönetimle sorunları vat demektir. Bu iki olay mevcut il yönetimi açısından ciddi iki sınav olduğu kanaatindeyim, bakalım nasıl sonuçlanacaklar. Ak Parti teşkilatçılık anlayışı Milli görüş geleneğinden geldiği için bazı duruşların ne anlama geldiğini çok iyi tahmin ediyorum, sizi görevden almazlar ama etkisiz hale getirirler ki siz bazı şeyleri anlayıp gereğini yapasınız bakalım bu süreç bize nasıl bir mesaj verecek bekleyip görelim. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR