BAFRA'YA YENİ BESTELER YAĞIYOR...

BAFRA'YA YENİ BESTELER YAĞIYOR...
Samsun Ayvacık'ta doğup aslen Bafralı olan şair, söz yazarı, emekli öğretmen ve Küsader Yönetim Kurulu ve Mesam Üyesi, gazeteci Oktay Zerrin'e Türkiye'nin dört bir yerinden besteler yağıyor.

TRT TSM Repertuarı'nda güfteleri Oktay Zerrin'e ait olan 25 kadar şarkısı bulunuyor.
Oktay Zerrin konuyla ilgili olarak şöyle dedi:
"28 Şubat doğum günüm öncesi bugün(26 Şubat 2014 Çarşamba) ve geçtiğimiz günlerde bir kaç yeni beste haberi ve müjdesi aldım.
istanbul'da yaşayıp aslen Adanalı olan bestekar Uğur Cuci'ye akrostiş yazdığım şiirim"Utanma aşkımdan güzel gözlü kız" Hicaz Fantezi makam ve usülde bestelendi.
Aynı bestecimiz bu güne dek benim"Gönlümü kuruttu o çöl bahçesi, Olmaz, Nutuk çekme vakti geldi gönlümün"adlı şiirlerimi de besteledi. Bir kaç şiirimi de bestelemek için aldı.
Yine İstanbul'da yaşayan, Üsküdar Emin Ongan Musiki Cemiyeti'nde şan ve musiki eğitimi alan, bestekar Sema Turan da benim bu güne kadar"Düş ötesi sevdim seni, Semazen oldum, Dar gelir sevgimize, Ankara'da o akşam"ve Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ile eşleri Hacer Katırcı'ya ithaf ve armağan ettiğim"Ben senin tek aşkınım"adlı şiirlerimi besteledi. Sema Tuan hanfendi, bu güne dek benim 10'dan fazla şiirimi besteledi ve bir o kadarını da bestelemek için aldı.
Ayşe Tunalı'nın yıllar önce okuduğu ve çok sevilen"Saatler mi Durmuş"adlı şarkısının bestecisi, Çanakkale TSM Korosu Şefi Aydın Tekindor, Ankara'da bir şarkı sözü yarışmasında Mansiyon ödüllü şiirim"Adına Yaptığım Şarkılar Yetmez"i Muhayyer Kürdi Makamında besteleyip kargo ile adresime gönderdi.
6 Ocak 2014 Perşembe günü bestelenen"Güzelim"adlı Hicaz Fantezi şarkımın bestecisi ise, aslen İzmirli olup İstanbul'da yaşayan besteci Tezcan Feyyaz Günday hocamdır.
Diğer bestelenen şiirlerim ve bestecileri ise şöyledir:
"Dokunur Bana-Beste: Ahmet Sedat Mete-Samsun Devlet Korosu Şeflerinden ve besteci,"Gel Adana'ya-Beste: Saadet İdrisoğlu-Seyhan-Adana,"Müebbet Sevdim"Beste Saadet İdrisoğlu-Adana,"Böyle Sevmek Olurr mu"Beste: F. Kaya Pınarses-İstanbul,"Eski Dostlar"Beste: F. Kaya Pınarses-İstanbul,"Düş Ötesi Sevdim"Beste: Sema Turan-İstanbul,"Notalar Duyguyla Coşar Sarhoştur"Beste: Erdoğan Tozoğlu-Ankara"
Tüm bestelerin notaları besteciler tarafından bana ulaştırıldı. Şiirlerimi bu güne dek besteleyen besteciler ise şöyledir:
Alaeddin Şensoy-İstanbul, Necdet Tokatlıoğlu-İstanbul, İbrahim Halil Taşkent-İstanbul, Erol Güngör-İstanbul, Erdoğan Tozoğlu-Ankara, İlgün Soysev-Ankara, Sedat Çetinkaya-İzmir, Hüseyin Erbay-Eskişehir, Cengiz Cermen-Samsun, Mahmut Koçbay-Samsun, Kenan Olguncan-Samsun, Erdem Gülcan Avcı-Samsun, Selahattin Sağlam-Samsun, Kemal Olguncan-Samsun, Bülent Nuran-Samsun, Erol Özbayram-Samsun, İsmail Demirkıran-Adana, Rafet Kral-Kırklareli, Işıltan Uşaklıgil-İzmir, M. Sait Şimdi-Ankara, Z. Taceddin Orturay-İstanbul, Hazım Özkan-Bafra, Faruk Tökgözol-Bafra, Fatih Aslan-Bafra, Sami Bilgin-Bafra, Zülfikar Semiz-Bafra
Tüm bestekar hocalarıma teşekkür ederim.İnşallah Bafra imzalı bu eserleri daha da üst hedeflere taşıyıp Bafra'mızın adını sanat ve kültürde daha sık gündeme getirmeye çalışacağım.
Oktay Zerrin'in şiirlerini bestelemek üzere ayrıca Ankara TRT Ses Sanatçısı, Ecz. Besteci Tuncay Yalın ve bir çok besteci aldı.
Zerrin, bu sıralar Türkiye'de açılan sanat müziği beste, şiir ve güfte yarışmalarına hazırlandığını da sözlerine ekledi.
Haber Merkezi-Bafra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.