BAFRALI ENSTRÜNMAN YAPIMCISI TÜRKAY GÜNDOĞDU...

BAFRALI ENSTRÜNMAN YAPIMCISI TÜRKAY GÜNDOĞDU...
1944 Bafra doğumlu, enstrüman yapım ve bakım, tamir ustası Türkay Gündoğdu, Bafra'mızda Türk Musikisi'nin büyük bir gelişme içersinde olduğunu ve bu konuda şunları söyledi:

"Bafra'mız musiki yönünden büyük bir inkişaf(gelişme)içersindedir. Cemiyetlerimizin ve özel meraklılarımızın sayesinde, TSM büyük bir gelişme göstermekte ve ben de buna katkı sağlamak için ellerindeki enstrümanların onarım ve tamirlerine uğraşıyorum elimden geldiğince. Bu işle oğlum da ilgileniyor. Ben alaylı O mektepli. Kendisi şu anda 19 Mayıs Üniversitesi, Devlet Konservatuarı'nın kurucularından ve üstelik enstrüman yapım öğretmeni. O da bu şekilde hayatını sürdürüyor. Küçük yaştan beri benim yanımda çalıştı. Türk Musikisi'nin geleceği çok parlak. Çok güzel çocuklar, gençler ve arkadaşlar yetişiyor.

Bafra Musiki Cemiyeti'nin ilk adımı, bu iş yerinde atılmıştır ve ilk kurucusu da benim diyebilirim. Ben ve beş, altı arkadaşımın gayretiyle Bafra'da bir musiki cemiyetini meydana getirdik. 35 yıl emek verdim. Tanbur sazını icra ediyorum. Bafra'da bu iş fazla yapan yok. Müzik aletiyle uğraşı, tek bir müzik aletiyle olmuyor. Sırf bir yapımcılıkla da olmuyor. Musiki aletini yapmak için iyi bir usta; musikinin diğer dallarıyla da ilgilenecek ki randımanlı enstrüman yapabilsin. Yoksa bu bir hevesten öteye gitmez."

Bafra Belediyesi, Ayniyat Memurluğu Emeklisi olup 1977 yılında kurulan Bafra Musiki Cemiyeti'nin de ilk kurucularından olan, 3 çocuk babası ve tanbur sanatçısı Türkay Gündoğdu'yu kutlar, musikiye hizmetlerinin devamını dileriz.

Oktay Zerrin- Bafra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.