BAFRA'DA TEMMUZ AYI ÇOK RENKLİ GEÇECEK

BAFRA'DA TEMMUZ AYI ÇOK RENKLİ GEÇECEK
Bafra Temmuz ayı ile özdeşleşen festivaller için gün sayıyor.

Kavun Karpuz Festivali geri dönüyor

Bafra Belediyesi tarafından organize edilen festivallerin ilki, 6 yıldır yapılmayan Kavun Karpuz festivali.

 

İlçenin iki önemli kavun ve karpuzun marka değerini yükseltmek amacıyla yapılan Kavun Karpuz festivalinin tarihi 21 Temmuz.

 

Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediye Başkanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Sebze Üreticileri Birliği desteğiyle hayata geçirilecek.

 

Yarışmadan değil teşvik

Kavun Karpuz Festivaline 60 kavun-karpuz üreticisi katılacak ve ürünlerini görücüye çıkaracak.

Festivalde Kavun ve Karpuzun yarışmasından daha çok, ilçe için oldukça büyük önem taşıyan iki ürünün kalitesini ve marka değerini yükseltmek amaçlanıyor.

 

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik tesisleri çamlık Mesire alanında yapılacak festivalde ayrıca, folklor gösterileri, Türk Halk Müziği konseri ve çeşitli yarışmalarla katılımcılara eğlenceli anlar yaşatılacak.

Doğaseverler Kapıkayafest’te buluşacak

Bafra Belediyesinin adeta üzerine titrediği, Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali de yine Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek.

 

25-29 Temmuz tarihleri arasında 5 gün sürecek festival, zengin içeriği ile doğaseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

 

Hedef:50 bin ziyaretçi

Bafra’nın eşsiz doğal güzelliklerini gözler önüne serecek olan Kapıkayfest;kamp,fotoğrafçılık,workshop çalışmaları,jet boat turları,ATV turları,yamaç paraşütü,bisiklet turları,Şahinkaya kanyon gezisi,tandem ve single uçuşları gibi çok değişik bir programla ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

25 bin kişinin katılımı ile ilki 2017 yılında yapılan festivale bu yıl hedeflenen sayı ise 50 bin kişi.

 

Başkan Kılıç: “Amacımız Bafra’mızın marka değerini yükseltmek”

Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek olan her iki festivalle ilgili gerekli hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ”Bafra Belediyesi olarak sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerimize ayrı bir önem veriyoruz. Amacımız ilçemizin marka değerini yükseltecek hamlelerde bulunmak. Bu düşünce ile ilçemizin ekonomik girdisine ciddi katkıda bulunan kavun ve karpuzu festival havasında daha geniş kitlelere tanıtmak, Pazar ağını artırmak ve üreticilerimizi çağın tarımsal teknikleri hakkında aydınlatmak. İlki geçtiğimiz yıl içinde yapılan Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali ile bizim için ayrı bir öneme sahip. Bafra’mızın ulusal ve uluslararası tanıtımında ciddi bir adım olarak düşünüyoruz. Katılımcılara güzel anlar yaşatabilmek ve olumlu izlenimler bırakabilmek adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kapıkayafest her geçen yıl kendini geliştirerek devam edecek.” Dedi.

 

Bafra Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Sünnet Şöleninin 15.si ise Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.