BAFRA’DA SUDAKİ RENKLERİN DANSI PROJESİ BÜYÜK BİR İLGİ GÖRDÜ

BAFRA’DA SUDAKİ RENKLERİN DANSI PROJESİ  BÜYÜK BİR İLGİ GÖRDÜ
Bafra Kaymakamı Halis Arslan .”Ebru sanatını tanıtmak, değerini ve toplumdaki rolünü arttırmak amacıyla Nazmiye Demirel Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmenimiz Yasemin Ulukaya liderliğinde başlatılan ...

Sudaki Renklerin Dansı” projesinin tanıtımı yapıldı” dedi.

Projenin tanıtımına Bafra Kaymakam Halis Arslan ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’u katıldı. ebru sanatı icra edildi. Projeyle ilgili  görüşünü Kaymakam  Halis Arslan’a anlatan  Nazmiye Demirel Ortaokul öğretmeni Yasemin Ulukaya,” bir çiçek resminin yapılışını suda renkli boyalarla çizimini gösterdi. Bu sanatın tarihi ve Türk toplumundaki önemi büyüktür. Bu yaptığımız proje hatayı kabul etmeyen ebruli proje sanatıdır. Böyle bir projeyi yaparken  ufacık  bir hata sonunda işleminiz sona eriyor ve tekrar baştan başlamamız gerekiyor “dedi.

‘ONLARINDA YAPMALARI GEREKMEKTEDİR’
Kaymakam Halis Arslan yamış olduğu konuşmasında; hatayı hiçbir şekilde kabul etmeyen şuanda ebruli proje sanatıdır. Sizleri yürekten kutluyorum. Hem itina ile suyun üzerinde değişik boya renkleriyle motifler çizdiniz sonunda ise resim kağıdı üzerine çıktısını aldınız. Bu sanatın şimdiki çocuklarımızın pür dikkat dinleyip onlarında yapmaları gerekmektedir. Sanatın kötüsü olmaz bu bir bizler  için mirastır. Sahip çıkılması lazım. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında okullar tarafından sergilenecek olan bir fuar kurup projeler burada yarışacaklar. Başarılarınızın devamını diliyorum diye konuştu..

OKUL HAKKINDA KAYMAKAMIZA BİLGİ VERDİK
Konuşmaların  ardından okul müdürü Zekai Şahin ve Müdür Yardımcısı Tugay Kökkülünk,” Kaymakamız Sayın  Halis Arslan’a okulumuz  hakkında bilgi verdik ve  okulumuzdaki yapılan çalışmaları beğeneniyle karşılayan Kaymakamımız çalışmalarımızda başarılar dileyerek okulumuzdan ayrıldılar” dedi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.