Bafra'da 'Sele Sepet' şenliği

Bafra'da 'Sele Sepet' şenliği
SAMSUN’un Bafra İlçesi’nde düzenlenen 'Sele Sepet Top Kandil Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde geleneksel olarak Ramazan ayında yapılan 'Sele Sepet Top Kandil Şenliği' ilçeye renk kattı. Bafra'da 6 asırdan bu yana Ramazan ayının 14'nü 15'ine bağlayan gece düzenlenen 'Sele-Sepet Top Kandil Şenlikleri' coşkuyla kutlandı. Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte, mahalle muhtarları aracılığı ile programa katılan çocuklara, 3 bin top kandil dağıtıldı. Çocuklar ellerinde kandillerle mahallelerinde, ev ziyaretleri yaparak vatandaşları şenliğe davet etti. Saat 21.00'de, Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi önünde toplanan Bafralılar, top kandil fener alayı eşliğinde maniler söyleyerek, Yeni Kent Meydanı'na kadar yürüdü. 

'YÜZLERCE YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR'

Burada konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Ak Partili Zihni Şahin, geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan 'Sele Sepet Şenlikleri'nin Bafra kültürünün en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Yıllar önce yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle bu şenliklerimizin kutlama şekli değişti. Daha sonra ise aslına uygun olmaktan oldukça uzaklaştı. Bu yıl Bafra’mızın en önemli kültür değerinin aslına uygun hale getirilmesi için ilk adımları attık. Ellerinde fenerler, dillerinde maniler ile şenliklerin öznesi sevgili çocuklarımızdır. Bununla birlikte büyükler de çocukları sevindirenlerdir. Bu şenliğin amacı çocuklar, gençler, büyükler olmak üzere kadın erkek, herkesi bir araya getirmekdir. Bir sevgi, saygı dayanışma, iklimi oluşturmakta. Komşuluk ilişkilerini güçlendirmektedir." 

Bafra Kent Meydanı'nda düzenlenen şenlikte, çocukların söyledikleri manilerle, kukla gösterileri, animasyonlar, çeşitli eğlencelerle gece geç saatlere kadar devam etti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.