Bafra'da "Girişimci Okul Projesi"

Bafra'da "Girişimci Okul Projesi"
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği" projesini hayata geçirmek için protokol imzaladı.

Protokol öncesi, Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni ve proje danışmanı Selim Aksar, projeyle ilgili bilgi verdi.  

"GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ"
Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı 2015-2018 hedeflerinde girişimciliği okullarda yayma hedefinin de olduğuna işaret eden Aksar, "Okullardaki girişimcilik potansiyelini ortaya çıkararak, engelleri ortadan kaldırmayı ve girişimcilik kültürünü canlandırma amaçlanmıştır. Okul olarak öğrencilerin geleceğe ümitle baktığı, inovasyona açık, girişimci iklimini okulumuzda gerçekleştirmek, girişimcilik eğitimlerini artırarak ilham veren girişimci rol modellerin tanıtılmasına yönelik uygulamalar yapmak istiyoruz. Samsun bölgesindeki bölgesel ve ulusal kalkınmaya okulumuz Muhasebe Finansman alanı olarak katkıda bulunmak ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmek istiyoruz." dedi.

"DİZİ YERİNE KİTAP"
Bafra TSO Başkanı Göksel Başar da "Geleceğimiz olan siz değerli öğrencilerin kendinizi geliştirmek ve iş hayatına atılması için eğitimin yanı sıra diğer donanımları da edinmeniz önemlidir. Örneğin TV dizilerine ayırdığınız zaman yerine kitap okuyun, sosyal medyada geçirdiğiniz zaman yerine kişisel gelişiminize katkılar sağlayacak sosyal faaliyetlerde bulunun, tatillerde iş yerlerinde çalışarak kendini geliştirin." diye konuştu. Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman Uygulama Atölyesinde gerçekleşen imza törenine, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin, Okul Müdürü Halil Uncu, Proje Danışmanı Selim Aksar ve proje yürütme kurulu ile okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.