Bafra'da acil yardım timi kuruluyor

Bafra'da acil yardım timi kuruluyor
Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Bafra ilçesi her tarafı sularla çevrili, denizi ve gölleriyle bir arada olan bir yerdir. Ama bir tane ön müdahale yapabilecek bir arama ve kurtarma timimiz bile yok." dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, ilçede acil yardım timi kurulması konusunda bir toplantı yaptı. Bafra ilçesinde meydana gelebilecek muhtemel afet olaylarına karşı acil yardım timi hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Konu hakkında açıklama yapan Kaymakamı Arslan, "Bafra ilçesi her tarafı sularla çevrili, denizi ve gölleriyle bir arada olan bir yerdir. Ama bir tane ön müdahale yapabilecek bir arama ve kurtarma timimiz bile yoktur. Bu oldukça eksik konularımızdan bir tanesi. Bu arama kurtarma ekibini en kısa zamanda kurmalıyız. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde acılı ve üzücü bir olay yaşadık. Gıcı Gölü'nde yaşanan boğulmada 7 kişiyi kaybettik. Aslında bir kurtarma timimiz olsaydı, Samsun ilimiz ve çevre illerden kurtarma ekipler gelene kadar deneyimli olacak olan bu arama ve kurtarma timimiz ön müdahalesini yapabilirdi. Boğulma vakaları genelde eğitimsizlikten meydana geliyor. Anne ve babalar eğitilmeli ve daha sonra ise çocuklara da okullarda bu konuda eğitim verilmelidir.’’ diye konuştu.

Toplantı sonrasında Samsun Hassas Şube Müdürü Ali Rıza Güntekin’in hazırlamış olduğu 'Boğulma' konulu, vakalara uygulanması gereken yöntemleri anlatan cd izlendi. Toplantıya Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Belma Özel, Bafra Jandarma Komutanı Jnd. Bnb. İlhan Güngör, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Samsun Hassas Şube Müdürü Ali Rıza Güntekin, Samsun İl Afetler Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürü Yusuf Aysu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Samsun Büyükşehir Belediye İtfaiye Grup Amiri Yaşar Topçu, Toplum Sağlık Merkezinden Dr. Aytaç Akın ve Remzi Dülger, Bafra Belediyesi'nden Metin Sekban, sivil olarak ise Hüseyin Kale ve Bülent İğci katıldı.  CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.