Bafra TSO 2017 Yılı Bölgesel İstişare Toplantıları Gerçekleşti

Bafra TSO 2017 Yılı Bölgesel İstişare Toplantıları Gerçekleşti
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs’ta faaliyet gösteren üyelerine yönelik bölgesel istişare toplantısı yapıldı.

Alaçam ve Yakakent ilçelerinde faaliyet gösteren üyelerle Alaçam öğretmenevinde,19 Mayıs’ ta faaliyet gösteren üyelerle de Dereköy turan usta tesislerinde bir araya gelindi.

Gerçekleştirilen bölgesel istişare toplantılarına Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar’ın yanı sıra, Bafra TSO Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral, Samsun İŞKUR Müdürü Sait Gül, Bafra İşkur Müdürü Yakup Ergenlik ve Müdür Yardımcısı Cemal Öztürk ile Bafra TSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar İstişare toplantıları neticesinde gerçekleşen faaliyet ve çalışmalar ile birlikte TOBB tarafından gerçekleşen ve gerçekleşmesi planlanan konular hakkında bilgiler verdi.

Başar” Göreve geldiğimizden beri Söz verdiğimiz gibi üyelerimizle her zaman dialog ve irtibat halinde olmak için bu toplantıları düzenledik. Sadece burada yapılan toplantılar ile yetinmeyip, Bafra’da da meslek grupları toplantıları da yapıyoruz. Bu toplantılara için de size davetiye gelecek. Aynı meslek gurubundaki meslektaşlarınız ile birlikte olmak için bu toplantılara katılımınız önemlidir. Toplantıları düzenlenmekteki diğer bir amacımızda Ticaret ve sanayi odası ne iş yapar? Bunu sizlere anlatmak ve yapılması gerekenler için bilgi alışverişinde bulunmaktır. Odaların ne iş yaptığını ve üyelerine nasıl faydalar sağladığını size örneklerle anlatmak istiyorum.

* Şirket kuruluşlarının masraflı olduğu, işlemlerin uzun sürdüğünü ve değiştirilmesi gerektiğini talep ettik,  yeni bir düzenleme yapıldı.  Şimdi Ticaret ve Sanayi Odası tek merkez haline geldi. Artık bundan sonra şirket kuruluşları notere gitmeden sadece Ticaret Sicili Müdürlüğünde yapılacaktır.

* TOBB nefes kredisi ; 50 bin tl 12 ay geri ödemeli yıllık faiz oranı 9,9 aylık faiz oranı 0,83 kesinti sadece 250 tl ve KGF kefalet oluyor. Ziraat Bankası ve Denizbank protokol imzaladı.

* KOSGEB kredisi  ; KOSGEB kredisi Türkiye genelinde 15 bin kişiye verildi. bu yıl içinde şartları taşıyanlara tekrar verilmeye devam edileceğini dün başbakanımız açıkladı.” dedi.

Önümüzdeki günlerde de Karekodlu Çek ve Cezai Yaptırımı, Arabuluculuk, Sicil Affı, Yeni TOBB Yazılımı….vs. gibi konuların hayata geçeğini vurgulayan Başkan Başar sözlerini şu şekilde tamamladı.

“Toplantılarımıza katılmanızı ve Odamız ile sürekli temas halinde olmanızı rica ediyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor bugünleri ancak işimize gücümüze daha sıkı sarılarak ve planlayarak aşabiliriz.

Benim, arkadaşlarımın ve personelimizin görevi size Ticaret Odası ile ilgili konularda yardımcı olmak ve kanunen haklı olduğunuz her konuda yanınızda durmaktır.

Odamızdan gelen mesajları okumanızı, merak ettiğiniz konuları arayıp sormanızı rica ediyorum.

Yönetim Kurulu olarak ilk günkü heyecan ile size hizmet etmeye hazırız. Toplantımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, İşlerinizde bol ve bereketli kazançlı günler dilerim” dedi.

Oktay ZERRİN- Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.