BAFRA TARİH VE DEVLET ADAMLARININ MEKANI OLDU...

BAFRA TARİH VE DEVLET ADAMLARININ MEKANI OLDU...
Bafra tarihe geçmiş değerli şahsiyetlerin uğrak yeri oldu.

Daha önce İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un torunu Selma Argon hanfendi Bafra'yı ziyaret etmiş ve Bafra Musiki Cemiyeti ve Şiir Kulübü'nün davetlisi olarak Bafra'daki okullarda tarih ve dedesi merhum şair Mehmet Akif Ersoy'un örnek kişiliği ile hayatı ve eserleri hakkında konferanslar vermişti.
Geçtiğimiz gün ise Bafra Ülkü Ocakları da bir başka önemli Devlet Adamı, komutan Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir'i konuk etti.
Timsal Karabekir, Bafra'da babasını ve O'nun tarihî çalışmalarını anlattı.
Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde "Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun" adlı bir konferans verdi. Konfernastan önce Bafra Ülkü Ocaklarını ziyaret eden Timsal karabekir burada gençlerle sohbet etti.
Akşam 18.30'taki konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programının açış konuşmasını, Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu yaptı. Hakan Eroğlu konuşmasında: “Geçmişinin, tarihinin farkında olmayan hiçbir birey, hiçbir millet geleceğini inşa edemez. Okuyacağız, araştıracağız, anlatacağız. Vazgeçmeyeceğiz, yılmayacağız, yıkılmayacağız. Hiç birimizin umutsuz olmaya hakkı yoktur. Çünkü biz geçmişi başarılarla dolu, zorluklara karşı mücadele ile geçirmiş kökeni binlerce yıla dayanan büyük Türk Milletiyiz” dedi.
Timsal Karabekir, babası Kazım Karabekir Paşa'nın hayat hikâyesini fotoğraf ve belgelerin ışığında anlattı. Özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında Karabekir Paşa'nın görev ve çalışmalarının yoğunlukta olduğu bu anlatımda, Timsal Karabekir duygulu anlar yaşadı. Konuşması zaman zaman dinleyicilerin alkışıyla kesilen Timsal Karabekir, Kazım Karabekir Paşa'nın pek bilinmeyen yanlarını, özellikle yeni ortaya çıkan fotoğrafların da yardımıyla anlattı. Babasının istiklal Marşı Yarışması için de marş yazdığını söyleyen Timsal Karabekir, programın sonunda babasının yazdığı Türk Yılmaz ve İstiklal Marşı Yarışması için yazdığı marşı salondakilere dinletti. Timsal Karabekir, babasının çocukları çok sevdiğini, Kurtuluş Savaşı sonrasında yetim ve öksüz kalan 4000 erkek ve 2000 kız çocuğunu açtığı yetimhanede yetiştirdiğini, sadece Türk çocuklarına değil, Ermeni çocukları için de Trabzon'da yetimhane açtığını söyledi. Ermenilerin Doğu Anadolu'da yaptığı toplu katliamlara da değinen Timsal Karabekir, Doğu Anadolu'da Türklere ait Ermenilerce katledilmiş yüzlerce toplu mezar bulunmasına rağmen Anadolu'da Ermenilere ait hiçbir toplu mezar bulunmadığını, hatta Türklere ait bir toplu mezarın açılışlına kendisinin de tanık olduğunu söyledi.
Timsal Karabekir'e programın sonunda bir plaket ve çiçek takdim edildi.
Oktay ZERRİN-Bafra
___________________

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.