BAFRA BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE TEYAKKUZDA

BAFRA BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE TEYAKKUZDA
Bafra Belediyesi, karla mücadele ekipleri, yollarda buzlanma ve kapanma olmaması için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Bafra’da Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekipler, kar ve buzlanma riskine karşı sürücüler ve yayaların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için 7/24 görev başında. Son 50 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı ve 139 mahallesi bulunan ilçede Belediye Başkan Hamit Kılıç tüm çalışmaları bizzat kendisi koordine ediyor. Bafra Belediyesi yoğun kar yağışında toplamda 30 kırsal mahalle ve 21 merkez mahallede çalışma gerçekleştiriyor. Ekipler ilk kar yağışının başladığı andan itibaren kırsal mahallelerde yaklaşık 600 km, merkez mahallerde ise yaklaşık 350 km yolun açılmasını sağladı.

bafra-1-008.jpg

12 adet 112 acil ihbarlarına anında müdahale eden Bafra Belediyesi ekipleri sahada; 3 greyder, 3 loder, 7 kepçe,2 kamyon, 2 tuzlama ekibi ve 65 personel ile çift vardiya şeklinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçede karla mücadele ekipleri ana arterler, cadde ve bulvarlar olmak üzere rakımı yüksek kesimlerde tuzlama ve küreme çalışmalarının yanı sıra yol genişletme ve açma çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ile dayanışma içinde gerçekleştirilen çalışmalarda herhangi bir olumsuzluk olmaması, vatandaşların can veya mal kaybına uğramaması için yoğun çaba gösteriliyor. Gece ve gündüz vardiyalı nöbet tutan karla mücadele ekipleri, yağan karın yolda buzlanma oluşturmaması ve araçların yolda kayarak olumsuz durumlara sebep olmaması için 24 saat teyakkuzda bekliyor. Kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların aralıksız şekilde devam edeceğini ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “İlk kar tanesinin düşmesiyle birlikte mesai mefumu gözetmeksizin özveri ile sahada yer alan tüm ekip arkadaşlarıma ve çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.