BABASINDAN NE GÖRDÜK Kİ!

BABASINDAN NE GÖRDÜK Kİ!
AK Parti'nin 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruluşundan sonra ilk genel seçim olan 3 Kasım 2002'de tek başına iktidara geldi.

O dönemde Samsun'dan 7 Milletvekili çıkmış 5. Noter olan Mehmet Kurt'da Samsun Milletvekilleri arasında yer almıştı. Şimdi ise oğlu Hasan Basri sahneye çıktı.

HİÇBİR FAALİYETİ YOK
AK Parti'den 22. Dönem Milletvekili olarak seçilen Samsun 5. Noteri Mehmet Kurt, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iyi bir performans sergileyemedi. Örneğin 2006 yılında sadece Anayasanın bir maddesinin değiştirilmesi hakkında kanun teklifi vermiş başka hiçbir faaliyeti olmamış. 5 yıllık Milletvekilliği döneminde Samsun'la ilgili ise 3 adet soru önergesi bulunuyor.

DÜŞÜK PERFORMANS
AK Parti'den Milletvekilliği döneminde Samsun'a ve özelde doğduğu memleket Kavak'a hiçbir katkısı bulunmayan 22. Dönem Milletvekili Mehmet Kurt düşük performansı nedeniyle 23. Dönem de Milletvekili sıralamasına giremedi. Bir dönem Milletvekilliği yapan Kurt, bu defa oğlu Hasan Basri Kurt'u Milletvekili aday adayı olarak sahneye koydu.

OĞLUNDAN NE GÖRECEĞİZ?
Samsun'a ve doğduğu memleket Kavak'a hiçbir katkısı bulunmayan Mehmet Kurt'un oğlu Hasan Basri Kurt için vatandaş şimdiden yaftayı yapıştırdı. Vatandaş Hasan Basri Kurt için şöyle diyor, "Mehmet Kurt'tan ne gördükte oğlundan ne göreceğiz" şeklinde tenkitte bulunuyor. Mehmet Kurt'un TBMM Karnesine baktığımızda da vatandaşa hak veriyoruz. 

Türk aile yapısında, geleneğinde, erkek evlat daha ilkokul sıralarındayken ona sorulur, "Oğlum büyüyünce ne olacaksın" denilir. Çocuk babasını gördüğü için ona özenti duymaktadır ve babasının mesleğini söyler, "Bekçi olacağım" diye cevaplandırır. Demek ki Hasan Basri Kurt'a da çocukluğunda soru sorulduğunda, "Milletvekili olacağım" cevabını vermiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum