BABALAR 'İLK İŞ BABALIK' DEDİ

BABALAR 'İLK İŞ BABALIK' DEDİ

Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV) eğitimcisi Ekrem Gül tarafından uygulanan “Baba Destek Programı”  Samsun Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Eğitim Parkı ev sahipliğinde, 10 hafta boyunca uygulandı ve katılım belgesini almaya hak kazanan 16 gönüllü babaya katılım belgeleri çocukları tarafından törenle verildi. 


22.05.2017 tarihinde yapılan belge törenine İstanbul AÇEV Eğitim Sorumlusu Ahmet Çetin, TEGV eğitim parkı yöneticisi Nehir Günay, eğitimciler ve aileler katıldı. Törende eğitim parkı yöneticisi Nehir Günay ,” Baba desteği çocuğun yaşamında önemlidir. Katılan babaları tebrik ediyorum.  10 hafta buraya geldiler ve programı tamamladılar. Fedakârca yapılan bu emekler çocuklara olumlu yansıyor. Eğitim parkımızda ilk kez yapılan bu çalışmayı destekliyorum ve devamını diliyorum ”dedi.

'İLGİLİ VE SORUMLU BABALIK'
Törene katılan Anne Çocuk Eğitim Vakfı Eğitim Sorumlusu Ahmet Çetin,” Anne Çocuk Eğitim Vakfı olarak Samsun da Baba Destek Programı (BADEP)’nın uygulanmasını çok önemsiyoruz. İlgili ve sorumlu babalığın önemini bütün topluma bu ve benzer şekilde kampanyalarla anlatarak babaların aile içinde çocuğunun gelişimini nasıl destekleyeceğinin cevabını bulması, babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesini, sağlıklı bir iletişim kurabilmesini, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesini, şiddet içeren davranışlarını değiştirmesini hedefliyoruz. Baba destek programını tamamlayan katılımcıları tebrik ediyorum. Eğitimcimiz Ekrem GÜL’e ve programın gerçekleştirilmesinde yakından ilgilenen eğitim parkı yöneticisi Nehir Günay ve personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

'İLK İŞ BABALIK'
Belge alan babalardan Recai Genç,” Ben doğru olarak bildiğim birçok yanlışımı öğrendim. Günden güne çocuğumla iletişimim gelişti. Çok daha mutluyum. Emeği geçenlere teşekkürler.” dedi. Belge alan babalardan Ender Daştan,“ Günlük yaşamda o kadar çok işimiz var ki çoğu zaman bizim için en önemli olan varlıkları, çocuklarımızı, sonraki işlerimiz sanabiliyoruz. Oysaki bütün emeklerimiz onlar için. Bütün babalara “ilk iş babalık” demek istiyorum. Çocuğumla ilişkim çok gelişti. Teşekkür ederim” diye ifade etti.

'EŞİM ÇOCUĞUMUN BAKIMINDA SORUMLULUK ALIYOR'
Belge alan babalardan Ali Baş’ın eşi Nilgün Baş eşini anlatıyor, ”Eskiden kapıdan girer girmez Nida babasının bacaklarına sarılır, babasını bırakmazdı. Eşim bu programdan sonra böyle bir şey olduğunda onun boyuna eğilip, göz teması kuruyor ve dinleyecek durumda ise hemen bir kenara çekilip konuşuyorlar, değilse hazır olmadığını söylüyor. Yarım saat sonra seni odanda dinleyeceğim deyip sonra gerçekten de dinliyor. Nida ile babası arasında sağlam bir iletişim kanalı oluştu. Çocuğumun bakımında da sorumluluk alıyor. Daha sabırlı ve anlayışlı. Çok mutluyum , teşekkür ediyorum  ”şeklinde  konuştu.

'BABAM BULAŞIK MAKİNESİNİ DOLDURUYOR'
Belge alan babalardan Adem Ayaz’ın kızı Habibe Ayaz babasını anlatıyor, “Babamı pek görmezdik. Sabah erken çıkar, akşam geç gelir, gelince de dinlenmek için fırsat kollardı. Babamın bizimle oyun oynaması çok az olan bir şeydi, etkinlik yapmasını hayal bile edemezdik. Ama şimdi eve erken geliyor, bizimle konuşuyor, çalışıyor, oynuyor. Çok mutlu olduk. Bir keresinde iş bölümü yaptık. Ben çamaşır katlayacağım, ablam ev silecek , annem evi süpürecekti. Babamsa bulaşık makinesini dolduracaktı. Herkes görevini yerine getirdi. Yalnız kontrol ettiğimizde babamın bulaşık makinesini ne bulduysa ağzına kadar doldurduğunu gördük. Uzun süre çıkarmaya uğraştık. Hepimiz çok güldük. Ama artık babam öğrendi ve o dolduruyor. Ben çok şanslı bir çocuğum. Çünkü senin gibi babam olduğu için” dedi . Belge töreni çocukların babalarına belge vermesiyle tamamlandı. Babalar kep atarak mutluluklarını gösterdiler.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.