BABA DESTEK PROGRAMI

BABA DESTEK PROGRAMI
Canik'ten babalara eğitim

Canik Belediyesi, yeni neslin inşasında önemli bir projeye daha imza atıyor. Canik Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile "Baba Destek Programı" (BADEP) hayata geçiriliyor. Program kapsamında 3-11 yaş arası çocukları olan babalar eğitim alacak.

Baba Destek Programı kapsamında, eğitim programı öncesi Canik Belediyesi'nde toplantı yapıldı. Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın yanısıra AÇEV Eğitim Sorumlusu Ahmet Çetin, AÇEV Saha Sorumlusu Ethem Kalyoncuoğlu, Baba Destek Programı Gönüllü Eğitmenleri Serkan Topçu ve Deniz Göçmen'in yer aldığı toplantıda eğitim programının son detayları görüşüldü. Toplantıda, çocukların gelişimi noktasında babaların eğitiminin önemine dikkat çekildi.

BABA DESTEK PROGRAMI

Canik Belediyesi olarak her yaştan ve her kesimden insanın eğitimine önem verdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Çocuklar, en önemli dersleri çizgi film kahramanlarından değil, kendileri ile birlikte okuyan, kendileri ile konuşan, kendileri ile birlikte çalışan, onları dinleyen ve onlarla birlikte vakit geçiren sevgi dolu kişilerden öğrenirler. Bu önemli kişilerden biri de babadır. Hepimiz en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı seviyoruz. Ancak onlara sevgiyi ifade eden doğru davranışlarda bulunmamız çok önemli. Bu nedenle Baba Destek Programını düzenliyoruz" dedi.

TANITIM TOPLANTISINA BEKLİYORUZ

Ailelerin, özellikle babaların davranışlarının çocuklar üzerinde önemli etkisi olduğuna vurgu yapan Usta, "Baba olarak çocuklarımızın deneyimlerimize, gücümüze, paylaşımlarımıza ve kararlılığımıza çok fazla ihtiyacı var. Çocuklarımızın olumlu birer kişilik geliştirmeleri ve toplumla sağlıklı iletişim kurabilen insanlar olmaları için sorumluluklarımız var. Bu konuda Canik belediyesi ve AÇEV olarak yapacağımız Baba Destek Programı'na tüm babaların katılımını arzu ediyoruz. 3-11 yaş arası çocuğu bulunan babaları 2 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Baba Destek Programı tanıtım toplantısına bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.