BABA DESTEK PROGRAMI

BABA DESTEK PROGRAMI
BABA DESTEK PROGRAMI BELGE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Samsun’un Atakum ilçesindeki Nene Hatun Anaokulunda’nda 13 hafta boyunca süren Baba Destek programı kapsamında katılım belgesi almaya hak kazanan 13 gönüllü babaya katılım belgeleri Atakum Denizevleri Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen törenle verildi. 

Nene Hatun Anaokulunda’nda Anne Çocuk Eğitim Vakfı Saha Danışmanı Ekrem Gül tarafından 13 hafta boyunca süren Baba Destek programına katılan 13 gönüllü babaya katılım belgeleri düzenlenen törenle verildi. 

‘BENİM İÇİN BABAM ÇOK ÖNEMLİDİR’
Belge törenine Atakum Nene Hatun Anaokulu Müdürü Özlem Tezel, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Saha Danışmanı Ekrem Gül, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende Atakum Nene Hatun Anaokulu Müdürü Özlem Tezel, “Benim için babam çok önemlidir. Buralara gelmemde katkısı büyüktür. Bu eğitimi ikinci kez yapıyoruz. Katılan babaları tebrik ediyorum. Gerçekten fedakârca yapılan bu emekler hep çocuklarda hayat buluyor. Baba desteği çocuğun yaşamında anne kadar önemlidir .Biz de hem anne hem babalara eğitmler düzenliyoruz. Okul öncesi dönemde çocuğun bedensel, zihinsel, sosyal ve duygulsal gelişiminin çok hızlı ve desteklenmesi hem okul hem aile hem de çevre tarafından olmalıdır” dedi. 


‘ÇOCUĞU OLAN TÜM BABALARI DAVET EDİYORUM’
Anne Çocuk Eğitim Vakfı Saha Danışmanı Ekrem Gül,"Baba Destek Programı (BADEP) ile babalarda aile içinde çocuğunun gelişimini nasıl destekleyeceğinin cevabını bulması  babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesini, sağlıklı bir iletişim kurabilmesini, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesini, şiddet içeren davranışlarını değiştirmesini hedefliyoruz. Babanın çocuk için rol model olduğunu ve çocuğun eğitiminde anne ile birlikte özel bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Samsun da ilkokulu ve anaokullarında bu eğitimi sürdürüyoruz ve bütün 3-11 yaş arası çocuğu olan tüm babaları davet ediyorum. Baba destek programını tamamlayan katılımcıları tebrik ediyorum. Emeği geçenlere ve özellikle programın gerçekleştirilmesinde yakından ilgilenen Nene Hatun Anaokulu Müdürü Özlem Tezel ve okul personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4‘DOĞRU BİLDİĞİM YANLIŞLARIMI ÖĞRENDİM'
Belge alan velilerden Fatih Arslan, "Baba destek programında 13 hafta geçirdik.Sadece bir eğitim değil bir paylaşım programıydı. Ben doğru olarak bildiğim bir çok yanlışımı öğrendim.Günden güne çocuğumla iletişimim gelişti.Artık bana rahatlıkla içini açabiliyor,onu dinliyuorum, oyunlar oynuyoruz. Çok daha mutluyum. Emeği geçenlere teşekkürler” dedi.

‘İLGİSİNE İLGİ,SEVGİSİNE SEVGİ KATTI’
Belge alan velilerden Gökhan Angın in eşi Semiha Angın,” Eşime çok teşekkür ediyorum. İlgisine ilgi kattı, sevgisine sevgi kattı. Fedakarlıklar yaptı. Onun bu programdan sonra daha sorun çözücü daha Tuana ile arkadaş olan bir baba ve daha duyarlı görüyorum.Çok teşekkürler. Yine Katılımcıların Çocukları babalarını çok sevdiklerini ve bir çok oyun oynadıklarını “ifade etti. Tören Sonunda belgelerini çocuklarının elinden alan katılımcı babalar kep atarak kutladılar.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.