BABA, BAL ARISI GİBİ OLMAK İSTEMİYORUM!

BABA, BAL ARISI GİBİ OLMAK İSTEMİYORUM!
Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde çalışmakta olan Dr. Ali Korkmaz tarafından “Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum!” adında bir çocuk öykü kitabı çıkarılmıştır.

Çocuklara bal arılarının farklı dünyalarının anlatıldığı bu öyküde Bilgehan ile babasının karşılık konuşması geçmektedir. Öykü, çocuklara örnek verilirken daha dikkatli olunmasını, çocukların kendi iç dünyalarında büyük fırtınaların kopabileceğini ve bunu ifade etmeleri gerektiğine vurgu yapmaktadır. Büyüklerin her zaman ve koşulda haklı olamayacağını, kalıplı düşünmeleri nedeniyle aynı olayın farklı yönlerini görmelerinin zamanla engellendiğini, çocukların ise özgür düşünce dünyalarında her olasılığı dikkate aldıklarından yola çıkmaktadır. Bu yapısı nedeniyle çocukların ebeveynlerinden farklı olarak daha yaratıcı ve özgün yorumlar geliştirdiğini öykü gözler önüne sermektedir. Öykünün bitiş kısmı ise hiçbir okuyucunun beklemediği ve bekleyemeyeceği şekilde bitmektedir. 
Öykü kitabından edinmek isteyenler, Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nin, Yüzüncü Yıl Bulvarı'ndaki bürosundan ücretsiz olarak temin edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.