AYVACIK İLÇESİNE "GÜZEL" ZİYARET

AYVACIK İLÇESİNE "GÜZEL" ZİYARET
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Alişarlı, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker ve Öğretim Görevlileri bugün Ayvacık ilçesini ziyaret ettiler.

İlçe Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun ve Belediye Başkanı Mustafa Belur’un belediyeye ait Keyf-i Seyyah evinde kahvaltı programında ağırladığı misafirler oldukça keyifli vakit geçirdiler.

Kahvaltı programında, turizm bölgesi olan Ayvacık ilçesinin turist ve ziyaretçi potansiyelinin artışını sağlamak için iki fakültenin teknik desteği ve iş birliğinin nasıl ilerleyebileceğinin, iki üniversitenin rektörlerinin uygun görmesi halinde 2019 yılında yapılacak Güzel Sanatlar Sempozyumu'nun Ayvacık'ta yapılmasını planlayabileceğimizin istişaresini yaparak görüş alışverişinde bulundular.

Programda konuşma yapan On Dokuz Mayıs Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker "Öncelikle başkanımıza bizleri bu doğa harikası ilçede ağırladığı için teşekkür ediyorum. Adından da anlaşıldığı gibi saklı kalmış kesinlikle gelip görülmesi gereken bir cennet. Doğal tabiat manzarası, oksijeni insanı deşarj ediyor. İnanıyorum ki bu güzel İlçe Belediye BaşkanıMustafa Belur’un gayretli çalışmaları ile hak ettiği konuma gelecek ve zamanla Karadeniz’in turizm potansiyelinin en yüksek olduğu cennetten bir köşe olacak. Belediyeler biz üniversiteler için çok önemli kurumlardır. Belediyelerimizle yaptığımız iş birliğinin sonuçlarını hep yararlı şekilde almışızdır. Saygı değer başkanım Mustafa Belur kadar sanata ve sanatçıya önem veren belediye başkanı görmedim. Tüm projelerimizde ve etkinliklerimizde hep yanımızda oluyor. Desteklerini esirgemiyor. Bizlerde başkanımızla istişareler yaparak bu güzel ilçenin tanıtılması noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanım Mustafa Belur’u tebrik ediyor bizlere göstermiş olduğu sıcak sohbeti ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Belur ise: "İlçemde sizler gibi değerli insanları ağırlamaktan misafir etmekten onur duyuyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. İlçemizi her alanda geliştirmeye çalışan bunun bilinciyle hareket eden bir belediyeyiz. Elimizden geldiğince sanatın ve sanatçının yanında olmaya, sanatsal faaliyetleri ve etkinlikleri her zaman desteklemeye çalışıyoruz. İlçemizi sadece yaptığımız yapılarla geliştirme çabasında değil aynı zamanda sanatsal yönü ile de geliştirmek istiyoruz. Sizler gibi saygı değer sanat insanlarının fikirlerinden ve tecrübelerinden faydalanarak ilçemize bu alanda neler katabiliriz istişareler yaparak İlçem adına şahane işler ortaya koyacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Ayvacık İlçe Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun ise konuşmasında "Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanları ve Öğretim Üyelerine ziyaretlerinden dolayı ilçemize hoş geldiniz" diyerek teşekkür etti.

Kahvaltı ardından Samsunum 2 gezi teknesi ile göl üzerinde panaromik geziye katılan misafirler İlçenin doğasına ve güzelliğine hayran kaldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.