AYVACIK İLÇE JANDARMA KOMUTANI'NIN VEDA YEMEĞİ

AYVACIK  İLÇE JANDARMA KOMUTANI'NIN VEDA YEMEĞİ
Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Eren Yüksel İlçe protokolüne dereiçi restoran da iftar yemeği vererek ilçede bulunduğu görevinden ayrılması sebebi ile veda etti

            Eren Yüzbaşı’nın veda yemeğine İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mustafa Belur, Çarşamba Cumhuriyet Savcısı Özgür Yalçın, Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanı J. Kıdemli Başçavuş Hakan Akçay, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refahittin Şencan, İlçe Müftüsü Hadi Keskin, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Ersoy, Ali Yiğit, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Mahalle Muhtarları,  İlçede görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri , Belediye Yazı İşleri Müdürü Fedai Altıkat, İlçe Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri ve esnaflar katıldı.

      Yemek sonrası  ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Mustafa Belur ‘’  5 yıldır bizlerle beraber İlçemizde Jandarma Komutanı olarak hizmet veren Yüzbaşımız Eren Yüksel’in veda yemeğinde bir araya geldik. Bizler 5 sene boyunca değerli Komutanımızla güzel bir çalışma örneği yaşadık. Komutanımız ilçemizde bizlerle asgari komutanı olarak değil bir çözüm ortağı olarak görev yaptı. İlçemize yaptığımız çalışmalarda Jandarma Teşkilatı bu çalışmaların neresinde olabilir çözümünde olan sıra dışı bir Jandarma Komutanı idi. Değerli Komutanımız Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir mensubu olmasının yanı sıra bana göre bir devlet adamıdır. Allah hepimize ilçemizdeki görevimizi tamamladıktan sonra giderken devlet adabı ile gururlu ve onurlu bir şekilde tamamlayarak gitmemizi nasip etsin. Değerli Komutanımız pırıl pırıl hizmet geçmişi ile bizlerle beraber oldu. İlçemizde görev yaptığı 5 sene boyunca vermiş olduğu hizmetlerden dolayı hepimizin adına kendisine teşekkür ediyor bundan sonraki hayatında başarılarını katlayarak daha ileriye götüreceğine inanıyorum. ‘’  Dedi ve ardından İlçe Jandarma Komutanımız J. Yüzbaşı Sn. Eren Yüksel’e ilçemize yaptığı özverili hizmetlerinden dolayı  teşekkür plaketi taktim etti.

        Daha sonra konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Eren Yüksel yemeğe katılanlara teşekkür ederek ‘’ 17 yaşında üniformasını taşımaya başladığım Türk Silahlı Kuvvetlerine 33 yaşında bazı nedenlerden dolayı veda etme kararı aldım. Bu kararı alırken benim için çok zor olacağını biliyordum. Vedalar her zaman zor ve duyguludur. Sizlerle veda yemeğinde bir arada olmak bana ayrıca bir duygu yükledi.

        15 senedir hiçbir zorluğa karşı pes etmeden gururla vatan için, bayrak için ve Türk Milleti için her türlü zorluğa göğüs gererek mücadele ettim. Bu kutsal mesleğe başladığımda makam, koltuk gibi hedeflerim hiç olmadı. Mesleğim boyunca iki hedefim vardı biri bizlere emanet edilen askerlerimizi burunları dahi kanamadan vatani görevlerini tamamlayarak ailelerine kavuşturmak, ikincisi ise aileme, memleketime ve her şeyden önemlisi Türk Milletine yaraşır bir şekilde taşıdığım üniformam ile onurlu, gururlu bir Türk Subayı olmaktı. Allah’a şükürler olsun ki bu iki hedefimi de layığı ile yerine getirdiğimi düşünüyorum ve bundan dolayı hayatım boyunca kıvanç duyacağım.

        Saklı Cennet diye nitelendirdiğimiz bu güzel ilçenin benim için bambaşka bir yeri var. Benim ikinci memleketim burasıdır. Bu güzel ilçede görev yaptığım süre içerisinde kurum amirleri ile muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla her zaman iyi bir iletişim kurmaya gayret ettim. Türk Silahlı Kuvvetlerinin sadece asker yüzünü değil her zaman Türk Milletinin hizmetinde olan onlara sahip çıkarak destek olan şefkatli yönünü hissettirmeye çalıştım ve bunu başarabildiğimi düşünüyorum. Bu ilçedeki misyonumuzu İlçe Jandarma Komutanı olarak tamamladım inşallah bundan sonra farklı kulvarlarda bu güzel ilçeye hizmet etmeye devam edeceğim. Bu veda yemeğine gelerek beni onurlandırdığınız için 5 yl boyunca desteğinizi, arkadaşlığınızı dostluğunuzu esirgemediğiniz ve gönlünüzü açtığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.’’ Dedi.

       Jandarma Komutanından sonra konuşma yapan İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca duygu dolu bir an yaşadığını dile getirerek ‘’ Bu gün seslerin titrediği, gönüllerin titrediği bir gün yaşıyoruz. Çünkü bizim için vakitsiz gelen aslında hiç istemediğimiz bir veda için bir araya geldik ‘’ diyerek Jandarma Teşkilatının Türkiye için önemine değindi. ‘’ Jandarma Teşkilatı bizim gurur duyduğumuz bir teşkilattır. Çünkü Türkiye’nin her yerinde bizim namusumuzu, milletimizi, bayrağımızı korumak için ailesinden ve sevdiklerinden uzak olup büyük bir fedakarlık içerisinde canla başla  hizmet yapan bir teşkilattır.  Yüzbaşımız 15 yıl boyunca şanla, şerefle , gururla hakkını sonuna kadar vererek taşıdığı üniformasına bazı nedenlerden dolayı  veda etmek zorunda kaldı ama bu gönlündeki vatan aşkını millet sevdasını zerre değiştirmeyecek bundan hiç şüphemiz yoktur.  Görev yaptığım süre içerisinde kendisi ve silah arkadaşları ile beraber ilçemize hizmet etmeye çalıştık. Beraber çalıştığımız bütün arkadaşlarımız adına Ayvacık halkı adına ve şahsım adına Yüzbaşımıza teşekkürü borç bilirim. Bundan sonra da başka imkanlarla, başka sıfatlarla belki başka yerlerde yine milletine hizmet etmeye devam edecektir. İnşallah bundan sonrası onun için, ailesi için güzel ve hayırlı bir gelecek olur.’’ Diyerek hazırlamış olduğu plaketi İlçe Jandarma Komutanına  taktim etti.

        Konuşmaların ardından İlçe Jandarma Komutanı Eren Yüksel  yemeğe katılanlarla ayrı ayrı görüşerek helallik almasının ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.