AYPİKUT ÇEVRE DUYARLILIĞINI ARTTIRIYOR

AYPİKUT ÇEVRE DUYARLILIĞINI ARTTIRIYOR
İlkadım Belediyesince üretilen Atık Yağ ve Atık Pil Kutusu AYPİKUT ile ilçe genelinde 989 kg atık pil 690 kg evsel bitkisel atık yağ toplandı.

Öğrencilerin yanı sıra büyüklerinde ilgi gösterdiği atık pil ve atık yağ toplama alışkanlığı halkımızın çevre olan duyarlılığını arttırdı.İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çocuklara çevre ve atık pil toplama bilincini kazandırmak, atık pillerin ve atık yağların çevreye ve insanlara verdiği zararları anlatmak amacıyla, ilçe genelinde farklı noktalara AYPİKUT' ları yerleştirmişti.Öğrencilerin yanı sıra büyüklerinde ilgi gösterdiği atık pil ve atık yağ toplama alışkanlığı meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde 35 noktaya yerleştirdiği AYPİKUT' lardan 989 kg atık pil ve 690 kg evsel kaynaklı bitkisel atık yağ topladı.15 günde bir kontrol edilen AYPİKUT'larla toplanan atık piller atık biriktirme merkezinde toplanarak yetkili kurum olan (TAP) Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine,evsel bitkisel atık yağlar ise motorinli motorlarda üretilebilen bir yakıt olan "biyodizel" üretimi yapan yetkili firmalara teslim ediliyor.

lkadim-belediyesi-01-006.JPG

''Amacımız çevre bilincini halkımıza aşılamak ülke ekonomisine katkı sağlamak''
İlkadım'lı vatandaşlara duyarlılıkları için teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çevreye zararlı kimyasal atık pillerin ve atık yağların çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi. Bir kalem pil toprağa atıldığında 4 metreküp alan zehirli hale geliyor. Bu da toprağı üretim yapamaz hale getiriyor. 1 lt atık yağ ise 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğinin altını çizen Başkan Demirtaş,''İlçemiz deki belirli noktalara AYPİKUT cihazları yerleştirerek atık pillerin ve evsel atık yağların toplanarak geri dönüştürülmesini amaçlayan çeşitli çalışmalarımız devam edecek.Bu makineler sayesinde atık olarak nitelendirilen ürünler geri dönüşüme kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak.Bu sayede halkımıza geri dönüşüm alışkanlığını kazandırarak,çevre kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz''diye konuştu

lkadim-belediyesi-03-001.jpeg

''Geri dönüşüme duyarlı bir toplum için çalışmalarımıza devam edeceğiz''
Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucu olarak teslim edilen pillerin fazla miktarda oluşu ilçemiz halkının bilinç düzeyinin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu,''Atık pillerin doğaya verdiği zararlar düşünüldüğünde toprağın ve yer altı su kaynaklarımızın korunması ve geleceğimiz olan çocuklarımızın temiz bir dünyada yaşamalarını arzu etmemiz ve bu yöndeki tüm çalışmalarımız devam edeceğiz''dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.