AYNI TAS AYNI HAMAM

Tff 2.ligde Yılport Samsunspor deplasmanda Hacettepespor'a konuk oldu. Geçen hafta kendi saha ve taraftarı önünde kritik Sarıyer karşısında sahadan 1 puanla ayrılan Samsunspor liderlik umudunu mucizelere bıraktı. Bu mücadelede Samsunspor sahaya her zamanki gibi güçlü ilk 11 ile çıktı. 

 

Bu hafta Ankara deplasmanında Hacettepe ile Play-offlar öncesi prova maçına çıkan Kırmızı şimşekler bu mücadelede iddiasının azalmasına rağmen hem Ankara'da oturan Samsunlular hem de Samsun'daki taraftarlar, sevdaları Samsunspor'u yine yalnız bırakmadılar. Geçen günlerde efsane Başkan İsmail Uyanık alın terimiz olan puanları hakemlerin gasp ettiğini söyledi. Okan ve İlyas bu mücadelede forma giyemediler. Ancak İlyas Kubilay Play-off maçlarında tamamen iyileşerek sahalara geri dönecek. Bende spor yazarı olarak sevdamın peşinde dün Hacettepe stadyumundaydım. 

 

Etimesgut Belediye Atatürk Stadına Yılport Samsunspor Hacettepespor ile karşı karşıya geldi. Oyuna her zamanki gibi kırmızı şimşekler hızlı başladı. Puan kaybetmeye tahammülün olmadığı bu maçta Yılport Samsunspor işi şansa bırakmak istemedi. Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta İlyas Kubilay Yavuz'un yerine ilk 11'e Oğuz Gürbulak ile başladı. Bu bir değişiklikle oyuna başlayan kırmızı şimşekler Samsun'dan az taraftarla kendilerine ayrılan yerde takımlarına tam destek verdiler. Hacettepespor'un taraftarı yok denecek kadardı. 

 

Bu atmosferde  kırmızı şimşekler genç Hacettepespor karşısında gol aradılar. Dk.25'i gösterdiğinde Yılport Samsunspor atağında Bahattin Köse'nin çok sert şutu az farkla auta çıktı. Gol atmak için sabırsızlaşan kırmızı şimşekler istenilen golü atamamanın sıkıntısını yaşadı. Baskı kuran taraf Samsunspor oldu. Ancak buna rağmen ilk yarının son dakikasında defansımıza gelen ani gelişen bir kontra atakta kalecimiz Ahmet'in elinden kaçırdığı topu iyi takip edemeyen defansımız Hacettepeli oyuncuya hakim olamayınca boş kaleye golü yedik. Bu golü yiyerek devre arasına moralsizlik ile girdik. Takım üzerinde şok etkisi yaratan bu gol hepimizi çok üzdü. 

 

Yılport Samsunspor ikinci yarıya iki değişiklik yaparak başladı. Oyundan İshak Doğan ve Savaş Yılmaz alınarak yerlerine Onur Eriş ve Abdülkadir Özgen oyuna dahil oldu. Bu değişiklik takımı biraz kendine getirdi. Oyuna tam anlamıyla tesir etmemiş olsa da takım biraz daha istekli oynamaya başladı. Hoca İsmet Taşdemir çok gergindi. Sağa sola bağırması ile dikkat çekti. Yılport Samsunspor yediği golden sonra taraftarlarımız çok büyük bir destekle bağırmaya başladılar. Fakat oyuncularımız ne yazıkki baskı yediler. Kalemizde gollük pozisyonları gördük. Ancak silkinip kendine gelen oyuncularımız ani gelişen bir atakta oyuna ikinci yarı giren Abdülkadir Özgen dakikalar 57'yi gösterdiğinde Hacettepespor filelerini havalandırdı ve durumu 1-1' getirdi. Toparlanan kırmızı şimşekler Hacettepespor kalesinde sık sık göründük. İkinci golü arayan Samsunspor dk. 65'den sonra açıldı. Hacettepe kalesinde inanılmaz bir baskı kurdu. Çift forvet oynayan Samsunspor rakibini boğdu. Dakika 77'de bulduğumuz bir fırsatta rakip penaltı yaptı. Abdülkadir Özgen penaltıyı atarak 2-1 öne geçirmiş oldu. Uzun zaman sonra geriden gelerek bir maçı çevirmek üzereyken son dakikalarda Bahaattin'i çıkartıp yerine Erkam Reşmen'i alarak kontrollü oyuna geçti. Ancak dakikalar 90+ları gösterdiğinde bu bizim aleyhimize bir durum oldu. Savunma yapmayı bilmeyen bir takımımız var. Bu sebeple son dakkada golü yiyerek maç 2-2 sona erdi. 

 

Toparlarsak, öne geçtiğimiz bir skoru yine koruyamadık. Kanaatimce bunun en büyük sebeplerinden biri oyuncularımız takım olarak savunma yapmayı beceremiyorlar. Çünkü biz asla savunma futbolu oynayabilen bir takım değiliz. Biz Samsunspor'uz. Hoca geriye çekilen takımı öne göndermeliydi. Erkam Reşmen değişlikliği de çok olumsuz tesir etti. Çünkü hücumda bir adam eksilmiş oldu. Bundan sonra olanları göreceğiz. Ancak hoşumuza gitmeyen bir şeyler var. Onları da daha sonraki yazılarımızda anlatmaya çalışacağız. 

 

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR