Aydın'daki okullarda zil çalmayacak

Aydın'daki okullarda zil çalmayacak
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışması yapılan “Zihinlerde Eğitim, Bireylerde Özdenetim” projesinin hayata geçirilmesiyle il genelindeki okullarda ders giriş çıkış zamanlarının uyarıcısı zil çalmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, bu projeyle zil çalmamayı il genelinde ilkokula kadar indireceklerini ve çevredeki ses kirliliğine son vereceklerini söyledi. Proje başarıya ulaşırsa okul koridorlarında zil sesi, "Hababam Sınıfı" filminden bir sahne olarak kalacak.

Söz konusu proje çalışmasıyla öğrencilerin zil gibi herhangi bir uyarana tâbi olmadan derse giriş çıkış zamanını ayarlayabilmesi, öz disiplin, zaman yönetimi ve öz denetim kontrollerini sağlamaları hedefleniyor. Öğrencilerin, zil sesi olmadan, otokontrolle derse zamanında girip çıkması planlanıyor. Proje Aydın Lisesi, Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazipaşa Ortaokulu, Mustafa Kiriş Ortaokulu ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda pilot olarak uygulanmaya başlıyor. Yöneticiye, öğretmene, çalışana, veliye, aile birliklerine uygulayacakları anketler sonucunda, yaşanacak olumsuzlukları tespit edeceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Töre, “Türkiye’ye model olmayı hedefledik. Okullarımız için nasıl farkındalık oluşturabiliriz? Biz küçük yaşlarda bu çocuklarımızda öz disiplin dediğimiz, öz denetim dediğimiz bilinci geliştirerek, zaman yönetimini iyi yapmalarını sağlayacağız. Zil çalmamayı ilkokula kadar indireceğiz. İlk önce pilot okullar seçerek, zil sesini kaldırma projesini başlattık. Bu okulların yöneticisine, öğretmenine ve öğrencisine anketler uygulayacağız. Anketler sonucundaki değerlendirmelerimizle Aydın genelinde bu projeyi başlatacağız. Zil sesleri, çevrede çok ses kirliliği oluşturuyordu. Merkezde 60-70 tane okul var. Bir anda zil sesleri birbirine karışıyor. Çevrede hastası, bebeği, yaşlısı olan var. Ses kirliliğini gidermek ve çocuklara öz disiplin, zaman yönetimi ve öz denetim kontrollerini sağlamak adına bu projenin startını verdik.” şeklinde konuştu.

Aydın Lisesi’nde başlayan uygulamada öğrenciler zil sesiyle değil, her kata koyulan dijital pano, sınıflardaki saat ve öğretmenlerine uyarak teneffüse çıkıyor. Zil çalmadığı için koridorlarda gürültü olmuyor. Bir zamanlar teneffüslerde çalan zil, proje başarılı bulunursa artık çalmayacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.