AYAKLARIMIZDAKİ PRANGALARDAN KURTULACAĞIZ

AYAKLARIMIZDAKİ PRANGALARDAN KURTULACAĞIZ
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, darbe girişiminin ardından milletin ayaklarındaki prangalarından kurtulacağını ve Türkiye’nin tarihsel misyonuna uygun olarak hızlı bir ilerleme kaydedeceğini söyledi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin İkizdere ilçesinde devam eden Milli İrade nöbetinde yapmış olduğu konuşmada, darbe girişiminin ardından milletin ayaklarındaki prangalarından kurtulacağını ve Türkiye’nin tarihsel misyonuna uygun olarak hızlı bir ilerleme kaydedeceğini söyledi.

Başkan Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı’yla birlikte İkizdere’deki milli irade ve demokrasi nöbetini ziyaret etti. Heyet burada konuşmalarını gerçekleştirdi.

BAŞKAN KASAP, “TÜRKİYE, CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE DÜNYA MAZLUMLARININ ÜLKESİ OLDU”
Başkan Kasap konuşmasında, “Geçmişleri haydutluğa kadar dayanan bazı mihraklar kendi işbirlikçilerini de ülkemizde bularak malum süreci yaşatma noktasına gelmişlerdir. Bunun çeşitli sebepleri vardır. Bu sebeplerin başında ülkemizin gelmiş olduğu konumla birlikte tarihsel misyonunu uygulama noktasına gelmesi vardır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünya mazlumlarının ülkesi haline gelen Türkiye, bir şekilde durdurulmak istenmektedir” dedi.

BAŞKAN KASAP, “FİNANSAL GÜCÜMÜZÜ DAĞITMAK İÇİN DARBEYE BAŞVURULDU”
Yapılan darbe girişiminin olası sebeplerine değinen Başkan Kasap, “Bunun bir sebebi de ülkemizin finansal anlamda gelmiş olduğu noktadır. Bu finansal gücü dağıtmak için, onlar için yapılacak en uygun hamle askeri bir darbe ile gerçekleşebilecekti. Bu darbeyle birlikte ülkemizi kendi istedikleri gibi yönetebilecekleri noktaya getireceklerdi. Askeri darbe diyorum ama asla ordumuzu kastetmiyorum. Ordumuz bu noktada müstesnadır. Gerçek anlamda çoğunlukla vatansever insanlardan oluşmaktadır” diye konuştu.

BAŞKAN KASAP, “CUMHURBAŞKANIMIZIN DÜNYA LİDERLİĞİ VASFIYLA BU TEHLİKEYİ SAVUŞTURDUK”
Ülkemizin büyük bir tehlike atlattığını vurgulayan Başkan Kasap, “Allah’ın yardımıyla ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu dünya liderliği vasfıyla vatansever milletimizle birlikte bu tehlikeyi savuşturduk. Tabi ki ülkemizin bulunduğu konum ve milletimizin tarihsel anlamdaki misyonu her zaman bizim tetikte olmamızı gerektirmektedir” dedi.

BAŞKAN KASAP, “AYAKLARIMIZDAKİ PRANGALARDAN KURTULACAĞIZ”
Başkan Kasap, ülkemizin birlik ve beraberliğinin bir kez daha ortaya koyulduğunu belirterek, “Ayaklarımızdaki prangalardan inşallah kurtulacağız. Bu ağırlıklardan kurtulduktan sonra ülkemiz çok daha hızlı ve yüksek bir ilerleme kaydedecektir. Tarihsel misyonuna uygun bir ülke haline gelecektir” şeklinde konuştu.

KAZANCI, “HALKIN GÜCÜ TANKIN GÜCÜNÜN ÖNÜNE GEÇMİŞTİR”
İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı konuşmasında milletin darbeye karşı ortaya koymuş olduğu tutumun dünya siyasi tarihinde bir ders niteliğinde olduğunu söyledi. Kazancı, “Halkın gücü tankın gücünün önüne geçmiştir” dedi.

AVCI, “MELESE CUNTACILARLADIR”
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, “Ordu bizim gözbebeğimizdir. Buradaki mesele ve mücadele sadece cunta faaliyetine bulaşmış ve uluslar arası aktörler eliyle Türkiye’nin bütün gizli bilgilerini pazarlamaya çalışan işbirlikçilerle ilgilidir” dedi.

AVCI, “BU MİLLET RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I SİZE YEDİRMEYECEK”
Avcı, “Bu ülkenin bütün liderlerini kumpaslarla yok ettiniz. Adnan Menderes’e aynı kumpası yaptınız ve idama götürdünüz. Turgut Özal’a aynı kumpası yaptınız. Halen ölümünün şüpheleri konusunda araştırmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapmadığınız kumpas kalmadı. 40 tane Sat komandosunu Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürebilmek için oteline gönderdiniz. Cenabı Allah’ın ve milletimizin yardımıyla birlikte kurduğunuz bütün oyunlar bozuldu. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ı size yedirmeyecek, bunu da buradan bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

İSMİ BUNDAN SONRA: “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE CUMHURİYET MEYDANI”
İkizdere ziyaretinin ardından Rize şehir merkezine gelen heyet burada da Milli irade nöbeti tutan vatandaşlar bir araya geldi. Başkan Kasap, Cumhuriyet Meydanı’nın yeni ismi olan “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı”nı vatandaşlara duyurdu.Heyet burada bir süre vatandaşları selamladı. Rize Belediye Meclisi Üyesi Zeynep Yardımcı Pilatin de Rize Belediye Meclisi üyeleri adına darbe girimine karşı oluşturulan deklarasyonu vatandaşlara aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.