Avukat şikayetçi olmadı, tutuklu sanık tahliye edildi

Avukat şikayetçi olmadı, tutuklu sanık tahliye edildi
SAMSUN Barosu avukatlarından Burak Onur Toraman'a sosyal paylaşım sitesinden tehdit ederek 10 bin lira para istediği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan ...

27 yaşındaki Metin Durmuş, avukatın şikayetçi olmaması üzerine 'yağmaya eksik teşebbüs' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

Olay 35 gün önce meydana geldi. Nevşehir'de yaşayan Metin Durmuş, boşanma davasında eşinin avukatı Samsun Barosu avukatlarından Burak Onur Toraman'a duruşma çıkışında hakaret etti. Avukat Toraman, Durmuş hakkında hakaret ve tehdit suçlarından şikayetçi olunca hakkında 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Metin Durmuş para cezasına çarptırıldı. 

Metin Durmuş, bunun üzerine avukat Burak Onur Toraman'a sosyal paylaşım sitesinden "Yarına kadar 10 bin lira hazırla. Geldiğimde para hazır o ofiste seni delik deşik ederim. Erkeksen hazır etme. Beni şikayet etmek neymiş göstereceğim sana" şeklinde mesaj gönderip tehditle para istedi. Şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Nevşehir'den gelen ve avukatın bürosunun yakınındaki bir kahvede oturan şüpheliyi ihbar üzerine yakaladı. Şüphelinin bavulunda yapılan aramada av tüfeği ele geçirildi. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasın ardından Durmuş, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yağmaya teşebbüs' ve 'hakaret' iddiasıyla tutuklu bulunan Metin Durmuş'un yargılanmasını bugün başlandı. Duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık mahkeme heyetine verdiği ifadesinde, "Mesajı sinirle yazdım. Aslında ben konuşmak için Nevşehir'den geldim. Ailem polisi aradığı için yakalandım. Yanlış anlaşılma oldu" dedi. 

Daha sonra söz olan mağdur avukat Burak Onur Toraman eski ifdesini tekrarlamayıp davacı olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanığı 'yağmaya eksik teşebbüs' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıp, daha sonra tahliyesine karar verdi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.