Avşa Adası’na Nasıl Gidilir?

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir?
Avşa Adası’na nasıl gidilir diyenler için Balıkesir iline göre bir rota çizilmelidir. İstanbul ve diğer yerlerden gidiş değişebilmektedir. Avşa Adası’na nasıl gidilir sorusunun İstanbul’dan bölgeye gelecek olanlar için yanıtı İDO olacaktır. Deniz otobüsü ile Avşa Adası’na varılmaktadır.

 

Avşa Adası’na nasıl gidilir diyenler için Balıkesir iline göre bir rota çizilmelidir. İstanbul ve diğer yerlerden gidiş değişebilmektedir.  sorusunun İstanbul’dan bölgeye gelecek olanlar için yanıtı İDO olacaktır. Deniz otobüsü ile Avşa Adası’na varılmaktadır.

İstanbul, Tekirdağ ve Erdek'ten Avşa Adası’na Feribotla Nasıl Gidilir?

 kullanılacaksa Bostancı ve Yenikapı adreslerinden ulaşım sağlanmaktadır.

  • İstanbul'dan gelecek olanlar; Yenikapı, Bostancı Avcılar : İDO
  • Tekirdağ'dan gelecek olanlar; Akport Limanı : Adalar 1, Öz Kaptan, Ömer Kaptan, Yavuz Naz, Marmara Roro
  • Erdek'ten gelecek olanlar; Erdek : Gestaş, Marmara Roro, Adalar 1 gemileri feribot ulaşımıyla Avşa Adası ulaşımı sağlanabilmektedir. Tüm Avşa adası feribot saatleri ve sefer bilgileri için linki ziyaret edebilirsiniz.

Kıyı harici yerlerden gidecekler için önce belirtilen istikametteki limanlardan biri seçilmeli ve ardından karayolu ile bölgeye ulaşım sağlanmalıdır. 

Avşa Adası Ekonomik Geçim Kaynakları Neler?

İstanbul’ a yakın olan birçok yerin aksine Avşa Adası ekonomik yapısı ağırlıklı olarak turizmdir. Geçmiş dönemlerde birçok yerleşim yerinin ekonomik açıdan önemli yeri olan Avşa Adası’nda:

  • Şarap fabrikaları
  • Bağcılık
  • Turistik konaklama sektörü
  • Eğlence sektörü ile sürekli gelişen bir yerdir.

Avşa Adası’nın Yıllara Göre Nüfusu

1980 yılında kayıtlı nüfus sayısı 1228 olan Avşa Adası, 1990 senesinde önemli bir artışla 2617 kişiye çıkmıştır. 2009 senesinde benzer sayılarda devam eden nüfus 2012 senesinde 2527 kişilik kayıtla görülmektedir. Görülen nüfusa kayıtlı kişi sayısı ve yaz dönemlerindeki geçici kişi sayısı değişebilmektedir. Birçok tatil beldesinde olduğu gibi yaz dönemlerinde 90 bini bulan bir nüfus oluşmaktadır.

Avşa Adası İklim Özellikleri Genel Hava Durumu

Genel sıcaklık derecesi bakımından en soğuk dönem Ocak ayı olmaktadır. Tek alanda birçok iklim özellikleri görüldüğü için kısa sürede sıcaklık değişimlerini de hissetmek mümkündür. Kuzeybatı rüzgarlarının bu ani değişimlerdeki etkisi büyüktür. Güneyden gelen basınç etkileri Kuzey batı bölgelerindeki rüzgarla birlikte hızlı geçişleri de beraberinde getirmektedir. Avşa Adası kısmen Büyük Sahra çölü üzerindeki basınç kuşağının etkisini de almaktadır. Kurak özellikler sınırlı olarak görülmekte ve bazı dönemler karasal iklim özellikleri hissedilebilmektedir. Avşa Adası hava durumu Marmara Bölgesi’nin orta kesimindeki iklim özelliklerini genel hatlarıyla almıştır.  Kış dönemi bölgenin güneyini kısmen Akdeniz iklimi etkilemektedir.  Ayrıca Avrupa kuzey kısımlarının iklim özellikleri de kar şeklinde kendini belli etmektedir.  Yağmur ve kar etkisi ayrıca Karadeniz Bölgesi iklimini de barındırmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.