Avrupalılar ebru ile terapi oluyor

Avrupalılar ebru ile terapi oluyor
Hollanda'da faaliyet gösteren Rumi Sanat Enstitüsü, hafif psikolojik sorunları olan insanlara ebru sanatı aracılığıyla terapi imkanı sağlıyor.

Rotterdam şehrinde hat ve ebru dersleri veren Dr. Mehmet Refii Kileci, "Osmanlı döneminde musiki makamları bir tedavi aracı olarak kullanılmış. Hastanelerde farklı makamlarda hastalara uygulanarak olumlu sonuçlar elde edilmiş. Ebrunun da insanları ruhen rahatlatması durumu yeni keşfedildi. Biz de hem Türk musikisindeki makamlardan istifa ederek, ebruyu bir terapi vasıtası ve aracı olarak kullanıyoruz. Hollanda'daki çeşitli psikiyatri kliniklerinden hafif sıkıntılı hastalar bize geliyor. Onları ebru sanatı ile rahatlıyoruz." dedi.

Refii Kileci, şu ana kadar 500'den fazla insana ebru kursu verdiklerini ve 6 Hollandalının da kendi öğrencilerine bu sanatı yaymaya başladıklarını aktardı.

Hollanda Genç İşadamları Başkan Yardımcısı Vecih Er de insanların terapi amaçlı tedavi görmek amacı ile Rumi Sanat Enstitüsü'nde ebru sanatı vasıtası ile tedavi olmaları ve öğrenmelerinin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.