SİYASETTE, SON GELİŞMELER

                                                       SİYASETTE,  SON GELİŞMELER

        2015 Yılına girmeden önce,  tüm siyasi partilerde hareketlenme başlamış durumda. İktidar Partisi İlçe Kongrelerini tamamlamış, Şubat ayının ilk haftasında  İl Kongresini yapacak. Ana Muhalefet Partisinde ise Kongre takvimi başlamamış olsa da Milletvekili adayları önseçimlerle belirleneceğinden,  Milletvekili olacak arkadaşlar hareketlenmeye başlamış durumdalar. Haluk Koç, Samsun'dan aday olmayacağını ilan etmiş gibi gözüküyor. Çarşamba Bölgesinden Atakum ve Büyükşehir eski Meclis Üyesi yılların siyasetçisi Hayri Erdönmez  aday olacağını açıkladı. Öte yandan eski Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin de örgütleri gezmeye başlamış durumda. Yine Atakum eski Belediye Başkanı Metin Burma'nın da aday olabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı. Şahsen CHP'li olmamama rağmen, bu arkadaşların Milletvekili olmalarından çok mutlu olacağımı da söylemeden geçmek istemiyorum. Zira CHP öyle bir kısır döngü içerisine girmiş ki anlatamam. Bir yandan çete üyelerinin hakim olduğu örgütler, diğer yandan Parti Genel Merkezinin politikalarına yüzde yüz ters olan bir İl Başkanı. Bir diğer yandan tabanla küsmüş teşkilat yöneticilerinin yer aldığı bir CHP, artık sırtından bu kamburu atmak zorundadır.

        MHP' ye gelince bu yıl yapılan yerel seçimlerde, kötü sonuçlar almış olsa da tabanı kuvvetli bir siyasi parti olduğu hepimizce malum. Kaldırıp atsanız MHP'nin bu şehirde bir Milletvekili seçecek oy potansiyeli var. Ancak tabana yakın, sevilen, insanlarla her halde olmuş, Halkın nabzını tutmasını bilen adayların, listelere konulmaları halinde  iki Vekil dahi çıkarma şansı olduğunu söylersek, abartmış olmayız. Burada önemli olan MHP Genel Merkezi'nin tavrıdır. Şayet seçimden büyüyerek çıkmak istiyorsa, bu dediklerimi dikkate almak zorunda. Diyeceksiniz ki MHP Genel Merkezi'nin öyle bir derdi yok, bence de bir mahsuru yok kendileri bilir.

        İktidar Partisi'ne gelince, işte orada sıkıntı büyük! Milletvekillerinin dört tanesi artık yok.  (Allah'a şükür kurtuluyoruz onlardan) Toplum on iki yıldır aynı simaları görmekten bıktı usandı. Ayrıca yaptıkları bir icraat da yok. Yeni dönemde seçilecek Vekiller umarım toplumun istediği gibi, Halkın içerisinden insanlar olurlar. Milletvekillerinin yenilenmesi noktasında İl Başkanlığı'nın da etkisi olacağı muhakkaktır. En az bir Vekil, Teşkilatın  destekleyeceği isim olur. İşte o nedenledir ki, yapılacak olan il kongresinde seçilecek teşkilat çok önemli. Bunu bilen siyasetçiler İl Kongresi ile ilgili şimdiden yola çıkmış durumdalar. Benim 'ob(s)uruktan  tayyare selam söyle o yare' olarak adlandırdığım Platformu, biraz olsun incelediğimizde içerisinde kaliteli ve güzel adamlar olmakla beraber, genellikle siyasette kaybetmiş veya Kayınçom'dan makam mevki isteyip istediğini alamamış kişilerden oluşmakta. Bu arkadaşlarımızın büyük bir kısmı, 2009 yılındaki yerel seçiminde, ellerindeki makam ve mevkileri kaybetmiş veya yaptıkları hatalar sonucunda, bir çok Belediyenin kaybedilmesine neden olmuş insanlardan oluşmakta. Zaten Kayınçom da geçtiğimiz Pazar günü,  Genişletilmiş İl Divanı Toplantısında bu konuyu dile getirmiş.

 

AK Parti'de sadece Platform yok, onun dışında Osman Çetinkaya, Adem Bektaş da var.  Bunun dışında Yılmaz Hocaoğlu ismi de tetikte beklemekte. Yılmaz Hocaoğlu kendi başına hareket eden bir arkadaş değil, onun arka planında Canik Beylerbeyi var. Canik Beylerbeyi bu işi sıkı takip ediyor, havayı da iyi kokluyor. O nedenle İl Kongresi'nde bir hayli çekişme yaşanacak gibi gözüküyor. AK Parti teşkilatında kimlerin olacağından ziyade 2015 yılındaki seçimlerde, Milletvekili seçilecek kişilerin kim olacağı çok önemli. Zira bu şehir mevcut Milletvekillerinden hiç bir şey göremedi. Peki ne yaptılar derseniz, çoluk çocuklarının istikbali için çok şey yaptılar.  Bakın çocuklarının ne iş yaptıklarına, ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız. Ben şahsen kimseye düşman değilim, ancak hakikati konuşmak gerekirse bu Vekillerin büyük bir kısmı 2002 yılından beri, bu şehirden seçilmiş olmalarına rağmen şehrin yararına tek bir çivi çaktıklarını ben görmedim. Gören varsa Allah Rızası için söylesin. Vekillerimiz bu dediklerime kızacaklar ama, unutmasınlar ki  gerçekler acıdır ve bu gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Siyasette şehrimizdeki ahval bu günlük böyle. Önümüzdeki günlerde oluşan gelişmeleri konuşmaya devam etmek üzere, Kalın Sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR