Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

SINIFTA KALDILAR

SINIFTA KALDILAR

ORC Araştırma şirketi anket yapmış. En başarılı vekiller tespit edilmiş. Başarılı vekiller sıralamasında Samsun vekillerinin ismi yok. Vekillerimizin listede olmaması hiç şaşırtmadı beni.

Ak Partili dört vekil ve CHP'li Haluk KOÇ üç dönemdir mecliste. Haluk KOÇ,İhsan KALKAVAN ve Cemalettin ŞİMŞEK muhalefette oldukları  için yapabilecekleri  tek şey konuşmak. Haluk KOÇ partisinde önemli görevler aldığı için ara sıra sesini duyduk. Cemalettin ŞİMŞEK ve İhsan KALKAVAN'ın henüz seslerini duymadık.

Cemalettin ŞİMŞEK ve İhsan KALKAVAN seslerini bizden esirgemesin artık. İktidar vekillerinden beklentimiz hizmet. Size düşen sadece konuşmak.  Konuşmak bu kadar mı zor?

Ahmet YENİ, çok güldürdü bizleri. Allah'ta onu güldürsün. TBMM Genel Kurulunda konuşuyormuş havasında çektirdiği fotoğraf hayat boyu kendisiyle gider. Her şey unutulur. O fotoğraf unutulmaz. Değerli vekilimizin çektirdiği fotoğraf aklıma askerlik anısı anlatanları getirdi. Hani askerde patates soyup komando anıları anlatanlar var ya...

Akif Çağatay KILIÇ,henüz çok genç. Samsunspor'a yardım ettiği söyleniyor. Ama Samsunspor yöneticilerinin düzenli olarak Sayın Bakana sundukları teşekküre pek itibar etmiyorum. Gözlerime daha çok inanırım. Geçtiğimiz yıl Mersin İdman Yurdu ile oynadığımız final maçına seyircimiz alınmadı.

Seyircisiz oynadığımız final maçında Spor Bakanı Çağatay KILIÇ idi. Tamam,Futbol Federasyonu özerktir. Spor Bakanı alınan karara etki edemez. Buraya kadar anlarım. Ama Bakan olarak yapılan haksızlığa sesini çıkarabilirdi. Biz o sesi hiç duymadık.

Üstelik Sayın Bakan Samsunspor'a yardım ediyorsa,kulüp yöneticilerimiz her gün gazetelere  para yok,personel maaşını bile ödeyemiyoruz açıklamalarını niçin yapıyor? Artık rutin hale gelen Samsunspor'un üç puanı silinecek haberlerini niçin okuyoruz?

Belki de Sayın Bakan son dakikada devreye girip puanımızın silinmesini engelliyordur. Olabilir. Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlamış,demiş atalarımız. Gözümüz patladıktan sonra hamle yapıyordur. Son ana kadar bekle,devreye gir,kahraman ol. Sonrasında gelsin teşekkürler.

Cemal Yılmaz DEMİR,ara sıra basın açıklamalarını okuyorum. Dış güçler,millet bu oyunları bozar,milli irade,hizmet üretiyoruz,muhalefet boş konuşuyor,çapulcular,halkın teveccühü,hizmete devam gibi kelimelerin cümle içinde kullanıldığı açıklamalar. Bilmem nerede yapılacak İmam Hatip Lisesine ziyaret haberleri. Artık ezberledik basın açıklamalarını. Samsun için dişe dokunur tek açıklama yok.

Mustafa DEMİR,uzun zamandır kayıp. Ramazan ayında da değiliz. Şalpazarı'nda iftar yemeği veriyor olsun. 2011 yılında Yeralan Köyü'nü ziyaretinde kendisi ile görüştük. Bütün köylünün gözü önünde Yeralan Köyü yolunun yapılacağı sözünü  vermişti.

Eski Bakanımızın sözünün üzerinden üç yılı aşkın bir süre geçti. Bakanlığı da bitti. Ama yolun yapılmasından vazgeçtik, ufukta herhangi bir çalışma görünmüyor. Bugün anlıyoruz ki;söz verirken amacı,Yeralan Köyü'ne hizmet sunmak değil,o an için köylünün gazını almakmış.

 Yeralan Köyü kendisini unutmayacak.

Suat KILIÇ,taraf olurum korkusu ile Samsunspor-Sivasspor  maçına gelememişti. Oysa bugün taraf olduğu düşünülüyor. Ve partisi ile arası açık. Hayat ne garip.

Tülay BAKIR,en beğendiğim vekilimiz. Hizmetlerinden dolayı mı beğeniyorum? Tabi ki hayır. Hizmeti yok. Ama doğrucu. Siyasetin içinde yüzdüğü yalan denizine girmemiş henüz. Gaz almayı öğrenmemiş.

Bir sonraki seçimde aday olamam korkusuna kapılmadan doğruyu konuştu. Ne demişti  vekilimiz? ''Yasalarda hiçbir rolüm yok. Sadece elimi kaldırıp indiriyorum. Muhalefetin her dediği yanlış,bizim her dediğimiz doğru mu? Ya da muhalefetin her dediği doğru mu?''

Dürüstlüğünün başına iş açacağını düşünüyorum. Bir sonraki seçimde aday olması zor.

Onlar seçildikten sonra Samsun'u unuttu. Elbet Samsun'da kendisine hizmet etmeyen,sesini Samsun'dan esirgeyen milletvekilini unutacak. Çok geçmeden yok hükmünde olacaklar...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR