Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

FUHUŞ FACEBOOK’DA

FUHUŞ FACEBOOK'DA

Teknoloji ve internet büyük nimet. İstediğimize istediğimiz an ulaşma imkanı veriyor bizlere. Sosyal paylaşım siteleri düşündüklerimizi ve hissettiklerimizi başkalarıyla paylaşabilme olanağını sunuyor.

Sosyal paylaşım siteleri aynı zamanda büyük bir pazar. Firmalar ürün tanıtımı için bu pazarı kullanıyor. Buraya kadar her şey normal.Her şey güzel.

Sosyal paylaşım siteleri uzun zamandır uyuşturucu satıcıları tarafından kullanılmakta. Son dönemlerde ise başka bir sektör sosyal paylaşım sitelerinde boy göstermeye başladı.Fuhuş sektörü…

İnsanlara ulaşmanın kolay olması ve belirli bir adres olmadan iletişim sağlanabilmesi sosyal medyanın fuhuş için kullanılmasını cazip hale getiriyor.

Çıplak fotoğraflar ile süslenen profiller ve hiç çekinmeden yayınlanan iletişim bilgileri insanları fuhuş batağına çekmek için kullanılıyor.

On sekiz yaş üstü kişiler kanunen kendi kararlarını verebilecek durumda sayılıyor. Gezindikleri profilin fuhşa giden yolun başlangıcı olduğunun farkına varabilirler. Ve bu farkındalık ile istedikleri kararı verebilirler. Tamam ya da devam deme özgürlüğüne sahipler.

Anne babaları asıl kaygılandıran çocukların bu profillere çok rahat bir şekilde ulaşabilmeleri. Kendi kararını verecek yaşta olmayan çocuklar için fuhuş içerikli profiller büyük bir tehlike teşkil etmekte.

Televizyon ve internet aracılığı ile vaktinden önce cinsel içerikli yayınlar ile karşılaşan çocuklar, fuhuş bataklığına kolayca çekilebilir.

Facebook üyelik için yaş sınırlamasına sahip. On üç yaşından küçükler facebooka üye olamıyor.  Ama facebooku kandırmak zor değil. Basit tarih oyunları ile üyelik gerçekleşiyor. Tweeter'da ise yaş sınırlaması bulunmuyor.İsteyen herkes herhangi bir engelle karşılaşmadan hesap açabiliyor.

Sosyal paylaşım sitelerinin denetim mekanizmaları çoğu zaman fuhuş içerikli profillerin önüne geçemiyor. Bu tür hesapların kapatılması için tek yöntem şikayet etmek.

Polis, fuhuş sitelerini takip ediyordur. Fakat polis takibi çoğu zaman uzun sürmekte. Üstelik polis yakalasa bile fuhşu meslek edinmiş kişiler alışkanlıklarından vazgeçmeyecektir. Büyük çoğunluğu cezaları biter bitmez fuhuş sektörüne geri dönecektir.

Sorumluluk ailelere düşüyor. Çocuklarınızın internette kimlerle arkadaşlık yaptığına dikkat etmelisiniz. Akıllı telefonların kullanımının yaygınlaşması internete ulaşımı daha da kolaylaştırmıştır. Hemen her çocuğun elinde akıllı telefon var.

 Bir uzmandan destek alarak çocuklarınızı incitmeden akıllı telefonlardan nasıl uzak tutacağınızın yollarını bulmalısınız.

Şehrimiz özelinde travestiler (erkekten kadın ) facebooku her geçen gün daha yoğun kullanmaktadır. Sosyal medyayı fuhşun vazgeçilmezi haline getirdiler.

Aman dikkat aileler!!! İletişimin kolaylaştığı bir dönemde çocukları kontrol etmek gerçekten zor. Zorlukları aşarak çocuklarımızı kontrol etmeliyiz.

Sonrasında dövünmemek için,şimdiden tedbirimizi almalıyız…

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR