TAKIM RUHU PUAN GETİRDİ

TAKIM RUHU PUAN GETİRDİ

 

Daha evvelki yazılarımda belirtmiştim takım ruhuna ihtiyacımız var diye. Kayserispor karşısında o gerçekleşmiş oldu ve Samsunspor'a bu  durum puan getirdi. Bana göre hiç bir takım için kolay değildir Kayseri deplasmanı. Tribün baskısı olmasada ligin en pahalı kadrosu ister istemez ön plana çıkıyor. Bir'de Bobo olmamasına rağmen.. Samsunspor ilk yarıda mükemmel bir alan savunması yaptı.. Defans kolidoru iyi futbol oynarken orta saha destekli Samsunspor, Kayserispor ataklarını kesmesini bildi ve rakibine gol imkanı vermedi..


Kalemizde genç ve kaliteli iyi bir kumaş olan Furkan tek kelimeyle Kayseride harikalar yarattı. Genç yetenek Halil İbrahim ise oyuna girmeden önce hava sanki bunaltıcıydı. Takım silik ve ürkekti. Kendi kabuğuna çekilmiş bir hali vardı. Samsunspor alanına gömüldükçe gömüldü.. Nobre'nin net kafa vuruşları kalemizde sıkıntı yarattı. Mehmet Eren bir hayli yıprattı defansımızı.. Bana göre sakatlanıp çıkmasıda iyi oldu.


Turgut Doğan Şahin'in golü defansımızda kronikleşen hata sonucu geldi.. Sanki defansımızın göbeği delikmiş gibi.. Her zaman olduğu gibi.. Sahada bir Umar klasiği ortaya çıkarak Mbilla'nın tamamlayıcı ile beraberlik golünü bulduk.. Samsunspor bu takım'da genç Furkan, genç Halil İbrahim takımımıza renk ve hava getirdi.. Bu maçta hücum üstünlüğü hep Kayserispor'un elinde oldu. Biz kötümü oynadık diyecek olursanız köyü oynadığımızı söyleyemem.. Bana göre Samsunspor'da Alanaya maçında takım ruhu yoktu. Bu maçta bir nebze olsa bunu görmüş olduk. O'da sevindirici oldu..

 


Geriye düşmüş olmamıza rağmen bu takım yenilgiyi kabul etmeyen bir hareketleri ortaya koyması takım adına sevindirici olmuş ve takıma umut aşılanmışda oldu.. Oyunun iyi tarafına bakacak olursak ligin en tecrübeli ve en pahalı takımına karşı deplasmanda elde edilen 1 puan bana göre 3 puan gibi geldi Samsunspor'a.. Samsunspor bir hedef koymalı. Şampiyonluk'mu ? İlk altı'mı ? Ligde tutunmak'mı ? ilerleyen haftalarda Samsunspor'un bunu netleştirmesine inanıyorum.. Burada bir şeye değinmeden geçemeyeceğim. Sahada oyuncularımızın öz verili mücadelesi kayda değerdi. Bu konuda Teknik direktör Erhan Altın'ı gençlere güvendiği için candan kutluyorum.. Kayseri'de sahada Furkan, Halil İbrahim, Ercan ve Doğan vardı. Geçen sene bu isimlerinden sadece Furkan sahadaydı.. Samsunspor için gençlerin kazanılması gerçekten sevindirici olmuştur.. Şimdi bu hafta sonu kendi saha ve taraftarımız önünde Adana'yı mağlup ederek alınacak 3 puanla iki Bayramı bir arada yaşamak istiyoruz.. Bütün taraftarları Adanaspor maçında takımlarını desteklemeleri için 19 Mayıs Stadyumuna bekliyor, Samsunspor'un kazanması için 12. adam olarak tribündeki yerlerini almalarının gerektiğine inanıyorum.. Her Şey Büyük Samsunspor İçin..! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR