Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

''Erdoğanın konuşmasını kimse dinlemedi'', '' Erdoğan boş salona konuştu'', '' Recep Tayyip Erdoğan'a Birleşmiş Milletlerde büyük şok'', '' Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletlerde boş sandalyelere konuşuyor''

Hangi ülkenin haber manşetleri sizce bunlar, Türkçeye çevrilmiş, Yunanistan basının manşetleri mi yoksa  Ermenistan veya İsrail basının manşetleri mi? Eğer bu zihniyet milliyetçilikten vatan sevgisinden bahsediyorsa sanırım ben ne milliyetçiyim, nede vatanımı seviyorum.

Benim anlayışım, o kürsüde ay yıldızlı bayrağı ve bu vatan topraklarını temsil eden, ülkemin Cumhurbaşkanı konuşmaktadır. Benim ülkemin temsilcisi bu taraflı yapıyı o örgütün kürsüsünde eleştiriyor. O konuşmayı Mozambik'li  veya  Papua Yeni Gine'li sade bir vatandaş yorumlamayacak, politikalara yön verenler, dünya basını o konuşmadan birer cümlede verecek .Türkiye Cumhurbaşkanı diye bir ibare gazetelerde, haber manşetlerinde yer alacaktır. O haberi çok büyük bir çoğunluğun göreceğini unutmamamız gerekmektedir. Böylesi bir görüntüleme olayında devletin ismimi ön plana çıkacak yoksa şahsın ismimi ön plana çıkacak.

Birleşmiş milletlerin genel kurulunda kaç Türk Cumhurbaşkanı çıkıp konuşma yapmış, yaptıkları konuşmada, hangileri Birleşmiş Milletler  örgütünün  yapısını eleştirdiğini biliyormusunuz ?

Ülkenin Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi ''21 yüzyılda hala insanlar açlıktan, salgın hastalıklardan ölüyor. Çocuklar ve kadınlar savaşlarda katlediliyor. Dünyanın zengin ülkeleri refah içinde yaşarken fakir ülkelerde insanlar hastalıklarla boğuşuyor. İklim değişikliğinin etkileri insanlığın önünde önemli bir sınav olarak duruyor. Bu manzara insan onuruna yakışmamaktadır.

Çocukların öldüğü ve öldürüldüğü bir dünyada hiç kimse masum değildir. Hiç kimsenin can güvenliği yoktur. Hiç kimse de sürdürülebilir refah ve barış içinde olamaz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in bölgede yaşanan sorunlara ağırlığını koymasını isteyerek "Altını çizerek ifade etmek isterim ki, dünya, 5'ten büyüktür." dedi.

Buradaki konuşmanın ülkemin dışında tüm Müslüman devletleri temsil ettiğini tahmin edebiliyormusunuz ? O kürsüde Türk ve Müslüman kimliği ile konuşma yapılmaktadır.

''Leonardo Dicaprio'dan olay konuşma'', ''leonardo Dicaprio Birleşmiş Milletlere barış elçisi oldu'' ,flaş '' Leonardo Dicaprio Birleşmiş Milletlerin iklim zirvesinde konuşuyor'' bu basın hangi ülkenin basını sizce, sadeleştirme, çeviri yok, tamamıyla  bizim ülkemizin basını.

Bir yanda Cumhurbaşkanının durumu olumsuz gösterilmeye çalışırken, diğer tarafta Amerika Birleşik devletlerinin psikolojik baskı aracı olarak kullandığı bir  artistin konuşması ön plana çıkartılmaktadır. Konuşmaların içeriği veya anlamlarını tartışmıyorum, adı geçen sanatçı çok önemli yerlere vurguda yapmış olabilir, ülkemin temsilcisinin uyarılarıda hiçbir kimse tarafından dikkate alınmıyor diyelim.

Ortada bir gerçek var, o gün orada benim ülkem temsil edildi. Bu bana gurur vermektedir, ne kadar basite indirgemeye çalışılsada, ülkemin bir hedef altında birleştirilmesi adına bu tür yaklaşımlara ihtiyacımız var. Partiler üzerinde Cumhurbaşkanlığı makamı ülkenin birliği için gereklidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR