Garcia’ya Mektubu Tersten Okuyanlar

Garcia'ya Mektubu  Tersten Okuyanlar

Bir gün önceki yazıda Garcia'ya mektup getiren çavuşun görev anlayışını yazmıştık,bilinmeyen bir yerdeki şahsa bir mektup getirmek üzere yola çıkan kişinin görev verildiğinde nereye gideceğim ? mektubu vereceğim kişi  kimdir ? oraya nasıl gideceğim  ? türü sorular sormadan  zorlu bir yolculuğa başlamasındaki   göreve bağlılığını ve disiplininden söz etmiştik.

Bu günde ülkemizde yaşanılan olaylardan Garcia'ya mektup getiren çavuşun hikayesini tersten okuyup  gelecekte oluşacak sonu görmeyerek yıkımı  kendilerine eylem başarısı olarak  görev edinip,  ülkede çıkacak kaosu bile hiçe sayanlardan bahsedeceğim.

Gelecek sonu bir Suriye, bir Ukrayna olarak defalarca burada anlatmaya çalıştık, karşılığında ise, ülkemiz büyük bir ülkedir, eylemler bu ülkeyi yıkamaz iyimserliği ile, taş ,molotof  atılarak yapılan eylemleri demokratik hak arayışı olarak lanse etmeye çalışanların  tepkisiyle karşılaştık.

12 Eylül ihtilalini gören  insanların, anarşi konusunda yaşadıklarını, devletin yönetilemediğini, ülkenin 10 yıl daha geriye gittiğini, pkk terörünün bu sayede hortladığını unutarak, eylemlere destek vermesinin, sendikaların sadece eylemlerde flamalarla boy göstermesinin  nasıl bir mantık anlayışı olduğunu çözememiştim.

Halk tepkisini mutlaka göstermelidir, bu onun demokratik hakkıdır, inandığı bir davası vardır, beğenmediği olayları protesto eder, tüm bu faaliyetleri yasaların belirlediği çizgi içerisinde yaparsa, herhangi bir tepki ile karşılaşılmayacağını bilmelerine karşın, provokatörlerin devreye sokulmasıyla, eylemlerin seyrinin  bir anda değiştirildiğinin bilinmemesi veya buna alet olunmasını anlamakta zorlanıyorum. Mantıklı yaklaşımda eylemin amacını aştığı görülmesi gerekirken, olayları yönlendirenler kalabalığı çok iyi kullanarak toplum psikolojisi  üzerinden gelişmelere başka boyut kazandırabildiklerini, bunca yaşanılan olaylara karşın hala ders alınmaması tamamıyla mektup hikayesinin  tersten okunması ile ilgisi olduğu kanaatindeyim.

Devlet yıkıcı eylemleri  önlemeye çalışırken, millet adına vekillik yapanların ateşin  üzerine benzinle gitmeleri Garcia'ya mektup götüren çavuşun hikayesini yanlış algılamasından kaynaklandığının göstergesidir. Eylemlerin ön saflarında boy gösterenler bir nevi kendi reklamlarını yapmalarına karşın, destek verdikleri eylemlerin sonucunda neler oluşabileceğini görememeleri  halkta '' biz sizlerimi seçtik '' düşüncesini oluşturmaktadır.

Mantıklı bir düşüncede, yapılan eylemlerin iktidarın halk ayaklanması  ile  uzaklaştırılmasının provası olduğu görülür. Sonra insanlara basit sorular sorulur.'' Yarın sizin başa getirdiğiniz iktidarın aynı şekilde indirilmeyeceğinin garantisini verebiliyormusunuz ?'' ülke içinde ırksal, mezhepsel onca sorun çıkartılmaya çalışılırken, terör belası başımızda iken, halkın kutuplaştırılmasının dönüşü olmayan bir yolun başlangıcı  olduğunu anlayamayacak kadar gerçeklerden uzakmısınız ?

Partizanlığı vatan sevgisinin, bayrağın önüne geçirilmesi nasıl bir anlayışa hizmet eder.  Siz bu kafa yapısındaki insana bin kez mektup hikayesini okuyun, o hikayeye yine tersten bakar, bu iktidar gitsinde diyerek.

Ya köşe yazarlarına, basını elinde tutanlara ne demeli, ellerinde benzinle ateşin üzerine doğru koşarken, hangi ruh durumunda idiler. Amaç vatan için bir adım daha ileriye gitmek iken, onlar nasıl bir adım daha geriye giderizin derdindeydi.

İşte vatanın bir adım daha ileriye adım atma mücadelesinde, ona köstek olmaya çalışanların, kendilerini vatandan, devletten üstün görüp, geçmişten ders almayanların,devlete karşı başkalarının planladığı oyunun figüranları olma görevini disiplin ve sadakat içinde yapmaları oldukça ilginçtir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR