Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

 

SEÇİM

 

 2015 yılının haziran ayında, Milletvekilleri seçimleri yapılacak, hükümet 12 yıldan bu zamana kadar, iktidarda kalmanın avantajı, belediyenin çoğunluğunun elinde olması, elinde bulunan ekonomik kaynaklarında seçimlerde gerektiği yerlerde kullanılması, tecrübesi de olduğu için maça önde başlamaktadır.

 Muhalefet partileri, bu zamana kadar neden başarılı olamadıklarını seçmenle nasıl iletişim kuracaklarını, çalışma ekiplerinin, seçmenlerin algılamalarının tespitini isabetli yapmaları,  alınacak seçim sonuçları çalışma, yöntem ve ikna etmelerine bağlıdır.

 Ülkemiz genç nüfusa sahip, gençlere ümit verecek, onların gelecekleri için neler yapacaklarını ifade etmeleri, geleceğe güvenle bakmaları önem taşır.

 Belediye Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kırsal kesimin oyunu hesaba katmayanlar, yalnız şehrin önemli caddelerinde dolaşanlar, seçim sonuçlarını merkez oylara göre düşünenler, sonuçları görmeleri ve ders almaları, önümüzdeki seçimlerde ona göre çalışma yapmaları başarıya götürür.

 Yüksek okulu bitirmek, iyi eğitim görmek politikada o kadar önemli değil. Köylünün tarlasına gitmek, çalışanın alın terini görmek ve onun duygularını anlamak. Siyasette adayların yalnız seçim zamanı gelmesi günümüzün seçmenini inandırıcı olmaz.

 Milli iradenin daha adaletli yansıması için, seçim kanununda değişiklik yapılması ihtiyaç haline geldi.

 Milletvekilleri seçimleri, Genel Başkanların sıralaması ve atamasıyla değil, milli iradeyi yansıtacak şekilde yapılabilmelidir. Milletvekili olmak isteyen adaylar, parti delegelerinin ve partiye kayıtlı üyeler tarafından yapılacak ön seçimle sıralamalar yapılırsa, Ankara' ya hak ederek gitmiş olur.

 Türkiye' deki seçmen davranışı, eğer olağanüstü bir başka olay olmazsa, temel belirleyici artık ekonomidir.  Üretim yapmayan, dış finansmana dayanan bir toplumun ekonomik durumu riske etme şansı yoktur.

 İktidar parti 2015 yılının çözüm için bir final yılı olacağını, seçimden sonra 330 Milletvekili sayısını bulup, yeni anayasa hazırlayıp referanduma götürme düşüncesindedir.

 Seçmen geleceği için oyunu kullanacağının bilincinde olması önem taşır.

 Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü, üniter yapı korunmalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR