Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

AMFİ İSİMLERİ DEĞİŞTİ

AMFİ İSİMLERİ DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz yıl öncelikli olarak sosyal medyada yer bularak sonrasında yazdığımız köşe yazıları  ile Samsun gündemine gelen Tıp Fakültesi amfilerine bordo ve mavi isimlerinin verilmesi sorunu çözüldü.

Samsun hassasiyetleri olan bir şehir.Ve en büyük hassasiyetlerinden biri,şehrimiz takımının renkleri olan kırmızı ve beyaz.Gönlümüz istiyor ki,bütün şehir kırmızı beyaza boyansın.Bütün yöneticiler bu sevdamızın farkına varsın.

Tıp Fakültesi amfilerinin bordo ve mavi olarak adlandırılması içimizde bir burukluk oluşturdu.Çoğunun zannettiği gibi ağır gelen başka bir şehrin simge renklerinin kullanılması değildi.Kendi şehrimizin simge renklerinin kullanılmaması idi.

Yazılarımız sonrasında Dekan Bey aradı.Makamında konu ile ilgili görüştük.''Amfilere bordo ve mavi isimlerinin verilmesi  tamamen tesadüf.Kesinlikle bir art niyet yok. Diğer iki amfi de  içindeki renkler ile adlandırıldı.Samsun halkının hassasiyetine saygı duymamam söz konusu bile olamaz.Yıllardır bu şehirde yaşıyorum.Eşim bu şehirden milletvekili seçildi.''dedi.

Samsun ve Samsunspor için gösterdiği çabaları anlattı.İki konu beni etkiledi.İlki,Süper Lige çıktığımız sezon Trabzonspor'un Samsunpor'a futbolcu  vermesi için yaptığı görüşmeler.İkincisi ise kurmuş olduğu işyerlerinde çalışanlar arasında şehir ayrımı yapmaması.Hatta çalışanların büyük bölümünün Samsunlu olması.

Konunun yanlış anlaşıldığı üzerinde durdu.''Bir çok kişinin kendisiyle görüştüğünü ve olayın iç yüzünü öğrendikten sonra özür dilediklerini''söyledi.Benim özür dilemeye niyetim yoktu.Kendisiyle görüşme sebebim özür dilemek değil,sorunun çözümüne katkı sağlamaktı.

Belki meydana getireceği etki  hesaplanamayan bir hata.Belki de basit bir yanlış anlama.Olayın iç yüzü ne olursa olsun, Samsun ve Samsunspor sevdası olanları inciten bir durum vardı ortada.Düzeltilmesi gereken bir durum.

Hocamızın samimiyeti sorunu çözmenin kolay olacağının habercisiydi.Kendisine bir teklif sundum. Hocam,amfilerde tadilat yapılmış.Ve masraf edilmiş.Biz kamu malının düşmanı değiliz.Yeni bir tadilat maliyet gerektirir.Üstelik öğrencilerin kullandığı bir yerin beyaza boyanması ve koltuklarının beyaz olması pek akıllıca değil.Çok çabuk kirlenir.Ama amfi isimlerini değiştirirsek sorun çözülür.Kendi şehrimizin renkleri ile isimlenemeyen amfiler,başka bir şehrin renkleri ile de isimlenmesin.

Karşınızda anlayışlı,çözüm odaklı ve şehrimiz insanının hassasiyetine önem veren  birisi varsa işiniz kolay.Sorun ortadan kalkacak demektir.

''Söz veriyorum Yusuf.Bu konu kapanacak.Ben sözümün eriyim.Beni tanıyan herkes bilir. Arkadaşlar ile görüşüp çözüm bulacağız.Ve sorun çözüldüğü an ilk seni haberdar edeceğim.'' dediğinde,konu benim için kapandı.Bordo ve mavi amfi isimleri tarih olacaktı.

Aradan yaklaşık bir yıl geçti.Ve tepkiler soğudu.Çok kişi unuttu.Fakat hocamız verdiği sözleri unutmadı.Amfi isimlerinin değişeceği ve ilk beni haberdar edeceği sözünü.

Aradığında şaşırmadım desem yalan olur.Uzun süre geçmişti görüşmemizin üzerinden.''Yusuf isimler değişti.Ve ilk seni haberdar ediyorum.''dedi.

Makamına tekrar gittim.Gazeteci arkadaşlarımla beraber.Güzel bir haberdi.Samsun halkının duymak istediği bir haber.Vakit geçirmeden bütün Samsun'la paylaşılmalı idi.Amfi isimleri Dönem1 ve Dönem2 olarak değişmişti.

Geçmişte en ağır cümlelerle eleştirdiğim  hocamıza bugün sözünün eri ve şehrin hassasiyetlerine saygılı olduğu için en güzel cümleler ile teşekkür ediyorum…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR