AK PARTİ’DE KONGRE TAKVİMİ AÇIKLANDI

           AK PARTİ'DE KONGRE TAKVİMİ AÇIKLANDI
Önceki gün yapılan CHP kongresinde yeniden Genel Başkanlık koltuğunu korumayı başaran Kemal  Kılıçdaroğlu, rakı masalarında partiyi yönetenleri partisinden uzaklaştıracağını söyledi, bu çok doğru ve yerinde bir tespit.
Hatırlayacak olursanız yerel seçimler öncesinde CHP'nin meclis üyelerini tespit edecek kişilerin Kavak'ta bir mühendisin yazlığında rakı masası açarak karar vereceklerini, bu karar doğrultusunda oluşacak olan meclisin başarı sağlayamayacağını yazmıştım.
Seçim sonuçlarına bakıldığında ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı, demek ki Kemal Kılıçdaroğlu da bu gerçeği görmüş ki Partiyi bu tür insanlardan temizlemeye karar vermiş. Kılıçdaroğlu dediğini yapacak olursa ilk iş olarak Samsun İl Başkanını görevinden almalı, zira o arkadaş da aynı kategoride siyaset yapan bir arkadaş olduğu ortada, seçimlerde aldığı sonuç da ortada, gereğini yapma işi de Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nda, umarım Sayın Kılıçdaroğlu sözünün arkasında durur.
İsterse durmasın, O partisinin yerinde kalmasını veya sürekli olarak geri gitmesini istiyorsa bu arkadaşlarla çalışmaya devam etsin tercih kendisinin. Siyaset yapan insanlar başarılı olmak istiyor iseler halkın kültürüne, ahlakına, inancına uygun yöneticiler bulmak zorundadırlar, aksi halde başarılı olma şansını yakalayamazlar.
Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu kabinesini açıkladıktan sonra Parti yönetiminde de bazı değişiklikler yaptı, beklenmeyen değişikliklerden birisi de Beşir Atalay'ın Başbakan yardımcılığı görevinden alınarak Partide görevlendirilmesi oldu.
Beşir Hoca akademisyen kimliği ön plana çıkmış bir siyasetçidir, politik tecrübesi yok denecek kadar azdır, AK Parti iktidarında yaptığı görev de Devlet görevidir siyasi bir görev değildir, umarım Beşir Hoca bu görevde başarılı olur.
Beşir Atalay geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kongre takvimini açıkladı, teşkilatlarda görev yapan bazı isimler kongrelerin yapılmayacağını bekliyorlardı, hatta onlara yakın bazı kişiler bu bağlamda geçenlerde yazmış olduğum köşe yazısı ile ilgili beni arayarak kongrelerin yapılmayacağını, seçim sonrasına bırakılacağını söylemişlerdi.
Oysaki siyasi partiler kanunu açık ve net bir biçimde siyasi partilerin kongrelerini iki yıldan az, üç yıldan çok olmamak üzere yapmak zorundadırlar hükmünü getirmektedir, AK Partinin içerisinde bulunduğu sürece bakılığında, kongrelerin yapılması biraz zor gibi gözükse de yasanın açık hükmünü değiştirmedikçe yapılması zaruridir.
İşte bu nedenledir ki Beşir Atalay kongrelerin başlayacağını ekim ayından itibaren delege seçimlerinin yapılacağını, kasım ayından itibaren belde ve ilçe Başkanlıklarında kongrelerin yapılacağını, Şubat ayının sonuna kadar da İl Kongrelerinin biteceğini açıkladı.
Bu ne demektir? derseniz önümüzdeki aydan itibaren AK Parti'de hummalı bir seçim çalışmasının başlayacağı ve adayların ağır, ağır ortaya çıkıp teşkilatlarda bazı değişikliklerin olacağı anlamına geliyor.
İlçe kongrelerinde tek liste olmaz, bir çok ilçede çift liste yarışır, il Başkanlığında ise şu an itibarı ile gözüken üç liste var, bunlardan birincisi mevcut İl yönetiminin çıkaracağı liste, ikincisi eski İl Başkanı Osman Çetinkaya'nın çıkaracağı liste, üçüncü liste ise eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş'ın çıkaracağı liste olacak.
Mevcut İl Başkanı seçime girerse şanslı olur ancak AK Parti Genel Merkezinin aldığı karar gereği Milletvekili adayı olacakların İl, ilçe Başkanlıklarına aday olmaları yasaklanmış olduğuna göre mevcut İl Başkanı Milletvekili adayı olur yerine bir veliaht tayin ederek seçime girer.
Siyasette Veliahtlar, emanetçiler hiç bir zaman revaç bulamamıştı, o nedenle Mevcut Başkan'ın koyacağı adayın kazanma şansı çok olmaz, bunu geçmişte denedi zaten. Kaldı ki mevcut İl Yönetiminde ipi göğüsleyecek isim de yok.
Burhan Erçal insan olarak iyi bir insan ama teşkilatçılık, siyaset onun işi değil. Alaattin Bayrak da iyi bir arkadaş ancak liderlik vasfı olmadığından o da tutmaz, ilkadım ilçe Başkanı ise henüz çok acemi, rüştünü ispat etmesi için çoook ekmek yemesi lazım, yerini korursa onun için büyük bir başarı olur, O da Erdoğan Tok sayesinde olur aksi halde kazanması mümkün değil. Bunların dışında aklıma bir isim gelmiyor şayet ortaya çıkarsa fikrimi beyan ederim.
Diğer adaylardan Osman Çetinkaya geçtiğimiz il kongresinde yaptığı hataları yapmaz ise, peşine takıldığı vekilin tekrar peşine takılmadan güzel bir ekip kurarak yola çıkar ise şansı var. Adem Bektaş'a gelince, O arkadaşımıza tek tavsiyem Lozan caddesindeki bürosunda oturup işine baksın, siyaset onun işi hiç değil, siyaset yapan insan para harcayacak, etrafında sevilecek, fedakar olacak, kıskanç olmayacak, liderlik vasfı olacak bu arkadaşımızda bu saydığım meziyetlerden hangisi var siz takdir edin.
Önümüzde sıcak siyasi gelişmeler var, bekleyip göreceğiz, merak etmeyin ben anında değerlendirmelerimi sizlerle paylaşacağım. Sözlerime son verirken şehrimiz içi en doğru ve en güzel olanının olmasını diliyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR