Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyaset Denizinde Yüzenler..!

              Siyaset Denizinde Yüzenler..!

                Arkadaş ne ülkede yaşıyoruz. Bir türlü siyaset kazanlarının altını soğutamadık ve seçim dönemlerine ara verip rahatlayamadık.Seçimde seçim, çalışmaya ve dinlenmeye fırsat yok.Herkes bir sonuç peşinde.Böyle oluncada insanlar bir beklenti içine düşüyor ve bekliyor.İşte o zaman piyasa hareketliliğini kaybediyor,ticaret duruyor.Seçim sonuçlarına endeksli yaşam şeklini bırakmalıyız ve bu konuyu aşmalıyız.                                                    

      Yerel seçimler olan Belediye Başkanlık seçimleri yapıldı, mazbatalar alınır alınmaz takvim Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dayandı ve o da bitti. Ahhada..! Soluk alamadan geldi genel seçimler olan, milletvekillerini seçme dönemine. Haa..! Bu arada il başkanlığı ve paralelinde ilçe başkanlığı seçimlerinide gözden kaçırmayalım.

                Geçenlerde deniz kenarına gittim. Kumda otururken birde baktım ki siyaset kazanından önce siyaset denizinde kıpırdanmalar var.Nede olsa su sıcak yaa..! Suyun içinden başlar görülmeye başlamıştı bile..! Biri batıp biri çıkıyordu. Hava alabilmek ve havayı koklamak için suyun üzerine çıkan başları seçebildiğim kadarıyla; Atakum ilçesi eski belediye başkanı Adem BEKTAŞ, o gözden kayboluyordu ki eski il başkanı Osman ÇETİNKAYA'nın başı suyun yüzüne çıkıyordu. Zaten az ileride il başkanı Fuat KÖKTAŞ'ın başı devamlı suyun üzerindeydi. Arada sırada bu başların yanında , her seçim döneminde bir yerlere oynayıp ta, bir yere gelemiyen İbrahim SANDIKÇI'nın başı gözüküyordu. Bu sefer hesabı neydi? Birilerine karşı hırsı varmış diyorlar. Bakacağız..! Tabii paran varsa konuş diyen İbrahim DEMİRCİOĞLU'nuda unutmamak lazım. Ne de olsa paranın konuşturduğu ama bir işe yaramayan adamlarda, bu ülkede yaşıyordu ve söz sahibiydi..!

                Denizde kıpırdanmalar devam ediyor ama başlar tam suyun yüzüne çıkmadığından yüzleri seçilemiyordu.Herkes suyun altında bir mücadelenin peşinde.Kıran kırana geçen bu mücadelenin sonunda,bakalım bu sefer boğulmadan su yüzüne kimler çıkacak.Bekliyoruz..!

                İşte böyle sevgili okurlar. Siyaset, en alt birimden en üst birime kadar alevlenmeye başlıyor. Bana da düşen, siyasetin içinde bulunan birisi olarak, sizlere siyasetle ilgili sağlıklı ve doğru bilgi aktarabilmek. Bu ilin içinde gelişen ve gelişebilecek olan siyası olayları , siyaset denizinde yüzenler ve yüzmeye çalışanlar yazı dizisiylede siz okurlarıma duyurmayı bir görev kabul ediyorum. Çünkü insanlar seçme haklarını kullanırken; Neyin ve kimin ne olduğunu bilmesi lazım. Körü körüne yaptıklarımız önce ilimize, sonrada ülkemize zarar veriyor. Nitekimde vermedi mi?

      İktidarda, muhalefette hesap peşinde. Anlıyacağınız,herkesin bir ince hesabı var.Kimi yeni Başbakana, kimisi de yeni Cumhurbaşkanına göre ince hesaplar yapıyor. Hesap ülkenin çıkarlarımı, yoksa..! Bekleyip göreceğiz.

                Siyaset kulislerinin yoğun olduğu bu dönemde, sizlere İL'den anlatacaklarım ve aktaracaklarım bu kadar. Siyaset denizinde yüzenleri izlemeye devam edeceğim.Suyun üstünde netleşecek yüzleride dört gözle bekliyorum.Yeni gelişmelere hazır olun..!

       Herşey gönlünüzce olsun. SEVGİLERİMLE.     BAŞKAN'dan/Nihat KAHVECİOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR