Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

SEÇİM

 

   2015 yılı Haziran ayında Milletvekili genel seçimi yapılacak genel seçim çalışmalarına yarından itibaren siyasiler çalışmaya başlamalıdır.

   Mevcut olan seçim sistemiyle seçmenin gerçek iradesi ortaya çıkmamakta, parti genel merkezi vekil sıralamasını yaptığı için parti merkezine yakın adaylar ön sıralara yerleşerek vekil olabilmekteler. Mevcut seçim sistemi mutlaka değiştirilmeli seçmen seçimde, kime oy verebilecek tecrübe ve birikime sahip durumda, aynı zamanda okuma yazma bilmeyen insan hiç denecek kadar az kaldı. Belediye başkanları seçimlerinde örneği görüldü, meclis üyelerini beğenmediği için başkana oyunu vermedi.

   Seçmen icraata, ekonomiye, sosyal politikalarına, kendisine iktidara gelecek olanın ne vereceğini düşünerek sandığa gitmek ona göre oyunu değerlendirmekte. Ülkenin genel milli siyasetiyle ilgili seçmenlerin sayısı her geçen gün azalmaktadır.

   Muhalefet partilileri eğer iktidara gelmek istiyorlarsa eleştirinin yanında ekonomi, yatırım, ulaşım, işsizlik, eğitim, tarım, sağlık, ülkenin birlik ve beraberliği bunun gibi birçok konularda nasıl hizmet edeceklerini açıklamaları ve insanları ikna etmeleri gerekir.

    Samsun ilimizde 247 bin insana sosyal yardım yapıldığını basından okudum. Muhalefetin iktidara geldiğinde aynı yardıma devam edebileceklerini söyleyebilecekler mi?

   Muhalefet vekiller fındık üreticisinin, tarımla uğraşan köylünün, emeklinin, yoksul insanların, işi olmayanların, esnafın boş kaldıklarında halkın arasına girip onların sıkıntılarını paylaşabiliyorlar mı?

   Seçmene hangi partiye oyunu veriyorsun sorusu sorulduğunda bazı seçmenler partisinin genel başkanlarının ismini söylemektedir.

   Milli gelir dağılımın mutlaka düzeltilmesi, bütçe gelirlerinin yüzde yetmiş beşi dolaylı vergilerden alınmakta vergiler yüksek oranda alındığından geliri az olanı daha da etkilemekte, bu vergi oranları aşağıya çekilirse azda olsa tüketici de rahatlama olur. Toplanan vergiler çarçur edilmeden işsizliği önleyecek yatırımlara kaydırılırsa ihracat artar, ithal azaldığında cari açık aşağıya çekilir.

   Torba yasası bu dönem çıkarılamadı öğretmenlerin ve polislerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılacağı ifade edilmişti, sonra gündemden düştü. Ekim ayında yasaların çıkarılacağı söylenmekte, öğretmenlerin ve polislerin emekliye ayrıldıklarında aylıklarında çok düşme olmakta, polislik çok zor meslek gündüz çalıştıkları gibi gecede görev yapan tek meslektir.       Toplumsal olaylarda fazla çalışmakta, hayati tehlikesi bulunan, son yıllarda ikinci defa şark göreve gitmekteler onlar dolgun ücreti hak ediyorlar.

   Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü, üniter yapının korunması her şeyin önündedir. Türk bayrağı gökyüzünde dalgalansın. Ezanlar minarelerde okunsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR