SİYASETTE İŞLER KIZIŞMAYA BAŞLADI

SİYASETTE İŞLER KIZIŞMAYA BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra siyasi arenada sıcak gelişmeler yaşanacak gibi gözüküyor, özellikle AK Parti cenahında bir hayli değişikliklerin olacağı kanaatindeyim. Zira Başbakan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra hem Başbakanlık koltuğuna hem de AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna oturacak bir isim belirlenecek.

Bu ismin kim olacağı konusunda her ne kadar şu veya bu biçimde bazı tartışalar olsa da kanaati acizanem şu ki; Abdullah Gül sanki bu işi göğüsleyecek gibi duruyor. Her ne kadar siyasette yirmi dört saat çok uzun bir zaman dilimi ise de bugünkü konjonktür öyle gösteriyor ama belki ileriki günlerde konjonktürel değişiklikler olur da bu işler değişebilir.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan'ın değişmesi sonrasında illerde de doğal olarak bazı değişiklikler olur, kaldı ki zaten AK Parti ilçe kongrelerinin zamanı Eylül ayından itibaren dolmaya başladığından kongrelerde yasal olarak başlamak zorundadır.

İşte bu nedenledir ki şehrimizde de bu gelişmeler doğrultusunda bazı kıpırdanmalar olmaya başladı, örneğin eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş,  İl Başkanı olacağım diye yola çıkmış. Bu doğrultuda bazı çalışmalar başlatmış durumda.

Geçtiğimiz hafta çok yakın dostu olan Parti'ye sövdüğü mahkeme kararı ile belli olan zatı muhteremin verdiği iftarın asıl koordinatörü kendisi  olduğu açıkça ortada idi, toplantıya katılanlar arasında eski il Başkanı benim çok sevdiğim!...., bir zamanlar manşetten düşürmediğim        ama siyasetten çekildiği için  manşetlere taşıyamadığım  için çok üzgün olduğum Güneyin yıldızı da vardı, zaten bu üç arkadaşın olduğu yer abad olur başka kimseye de gerek yok.

Partiye küfreden adamın iftar programına katılanların bir kısmı da şu anda il yönetiminde bulunan veya seçilmiş meclis üyeleri olduğundan kayınçom bu işe fena sinirlenip katılanlara “konstramantis gibi ortalıkta niye dolaşıyorsunuz” demiş. Doğrusunu ararsanız kayınçom haksız da değil, siyaset yapan insanların bir duruşu olmalı kimin yanında duracaklarına karar vermek zorundadırlar.

Yirmi dört saat kayınçoma küfredenlerle beraber olanlara, kayınçom konstramantis demiş ise söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ancak bir de daha önceleri yirmi dört saat partiye küfreden adamlarla gezen bazı delikanlı kılıklı dansözlerin adamın yemeğine katılmaya korkmalarına ne demeli onu da siz takdir edin.

Bir insan konuşurken mangalda kül bırakmazken sıra icraata geldiğinde dansözler gibi kıvırıyorsa o tür insanları bu toplum mutlaka tanımalı. Sıra bize geldiğinde ağabi Partiye söven adamın selamını bize iletip bizi kızdırmaya çalışan dansözler, adamın iftarına gidememiş iseler onlara ne demeli onu siz takdir edin.

İnsan biraz dürüst biraz omurgalı biraz da kişilik sahibi olmalı, örneğin aynı iftara çağrılan bir başka arkadaşımız iftara çağan kişiye yanında kimlerin olduğunu sorunca üç beş kişinin adını duyduktan sonra onların hepsini toplasanız, mevcut il Başkanının tırnağı etmezler demesi, İl Başkanının kalitesini değil bu sözü söyleyen adamın kalitesini gösterir.

Zira o İl Başkanı ki bu arkadaşa istifa et seni listeye yazacağım demesine rağmen adamı listeye yazmamasına rağmen adam hiç sesini çıkarma gereği duymayacak kadar onurlu bir adam.

Önümüzdeki günler çok hararetli geçecek gibi gözüküyor. Mevcut İl Başkanı ya aday olacak veya kendi yerine birisini çıkaracak.

Kanaatimce yeniden aday olup Vekillik içi istifa eder, aksi halde vesayetle getireceği adamın kazanma şansı çok az olur. Bunu kendisi de bildiği için AK Parti Genel Merkezi Vekil aday olacaklar İl Başkanlığına aday olmasınlar demez ise ki şu ana kadar böyle bir şey söylenmedi, o zaman kayınçom yeniden aday olur, listesine Veliahdını koyar kendisi istifa ederse yerine onu koyar.

Yukarıda bahsettiğim arkadaşların ittifakı da Adem Bektaş'ı aday gösterecek, üçüncü bir listeyi de Osman Çetinkaya çıkarır ise şaşırmam, yarın akşam da Osman Çetinkaya'nın iftarı var nasip olursa katılmaya çalışacağım.

Osman Çetinkaya'nın geçen seçim kaybetmesinin en önemli nedenlerinden biri mağrur ve mütekebbir Vekile olan inancı olmuştur. Hayatta kendisinden başkasını düşünmeyen bu arkadaşın ona samimi destek olacağını ve kazanması için elinden geleni yapacağını zannetti ama O'nun, böyle bir derdi hiç olmadı, O'nun tek sıkıntısı vardı. O'da istemem ama yan cebime koyun, beni Büyükşehir adayı yapın fikri idi o da yemedi.

Kayınçom seçim döneminde birçok insanı küstürdü, karşısında çok büyük bir tepki kitlesi var, şayet bu kitle oya dönüşürse kayınçomun işi çok ama çok zor.  Adem Bektaş'a gelince, O'nun İl başkanı olması bu şehrin bitmesi anlamına gelir. Hele ki yanındaki ekiple yola çıkması halinde rakiplerinin hiç çalışmasına gerek yok.

Osman Çetinkaya'ya gelince, küslük yapmadan herkesi kucaklayıp güzel bir ekip kurarsa ve muhataplarını buna ikna ederse şansı olabilir, özellikle Osman Genç ile olmayan ama varmış gibi gözüken sıkıntıyı hallederse sorunsuz bu işi çözebilir. Osman Genç son günlerde Adem Bektaş'a yakın dursa da onun yerinin orası olmadığını O'da biliyor, umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Sözlerime son verirken hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

                                              

 

 

                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR