Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

Neden mi ?

Gelin e-bilet' in çıkma sebebi olan,güvensiz olduğu iddia edilen  tribün kültürüne biraz göz atalım... Tribün demek; sadece sahada mücadele eden takımları seyretmek, gol olduğunda bağırmak demek değildir. Tribün demek; Doktoru, mühendisi, hocası, kaportacısı, davulcusu vs. her yaştan her meslek grubuna mensup vatandaşların omuz omuza verip aynı amaç uğruna mücadele etmesidir.
 

Tribün demek; Yeri geldiğinde bir çayı paylaşmak, yeri geldiğinde aynı sudan içmektir... Tribün demek; Takımına mükemmel bir görsel şov hazırlayıp, 90 dakika boyunca hiç susmadan kaybedeceği maçı kazandırmaktır... Tribün demek;  Gol olduğunda, hiç tanımadığın yanındaki insanla kucaklaşıp sevinmektir... Tribün demek;  İş stresinin, sıkıntıların unutulduğu, insanın hislerini dışa vurup rahatladığı yerdir... Kısacası Tribün demek; '' Taraftarı Müşteri olarak görenlerin '' hiç bir zaman anlayamayacağı, huzurun ve kardeşlik ortamının sonsuz olduğu bir yer demektir.
 

Şimdi, senin Tribününü '' e-bilet '' denen bir sistemle elinden alacaklar... Sinirlenip, ani bir refleks sonucu ağzından çıkan tek bir kelime için evine mahkeme ve ceza kağıtları gelecek... Sözde güvenli bir ortam sağlanacağı iddia edilirken, göz göre göre senin takımınla aranda barikat oluşturacak olan bu sistem, arma aşkının nesilden nesile aktarılmasına da engel olacaktır. Sezon öncesi takıma maddi destek amaçlı toplu olarak kombine alan iş adamları, bu sistemle birlikte artık kombineleri almayacak. Neden mi? Çünkü kombine alıp dağıtmak istese, herkese teker teker ulaşmak zorunda kalacak. Sizce hangi işadamı bununla uğraşır?
 

Başka bir ile gittiğinizde, o ilin takımının maçına ne kadar isterseniz isteyin giremeyeceksiniz. Çünkü senin passolig kartın sadece senin şehrini bağlıyor olacak.  Kısacası '' e-bilet '' olarak adlandırılan bu sistem, tribünde huzuru sağlamak, güven ortamı oluşturmaktan ziyade,tribünlerimizi elimizden almak, insanları fişlemekten başka bir amacı olmayan bir uygulamadır. Taraftarlığın sonunu getirecek olan bir uygulama olan, endüstriyel futbolun çıkarları doğrultusunda meydana getirilen "e-bilet" uygulamasına sonuna kadar karşıyım'' Bizler müşteri değil, taraftarız ! ''

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR