OLDU BİTTİ

Bir yerel seçim dönemi daha  eksisiyle artısıyla bitti  seçimler yurttaş olarak bize ne kazandırır ne kaybettirir sakın hiçbir şey kazandırmaz demeyelim ben seçim dönemlerini halkın biraz daha olgunlaştığı yaşama dair çok şey kattığını düşünenlerdenim.

Farklı düşüncelerin farklı kimliklerin ayrı ayrı  düşünenlerin bilgisini ,yeteneğini ,hayata dair topluma neler verebileceğinin yarışıydı tabi ki pozitif anlamda .

Amaçlanan neydi ben bu işi daha iyi yaparım ne adına yerelde bulunduğu il ,ilçe ,kent adına yetki istenir  alınan yetki ( ehliyet ) bundan sonra büyük bir sorumluluk ve titizlikle bir dahaki seçim dönemine kadar yerine getirilir, .

Ne adına toplumun kalkınması, gelişmesi, yaşam kalitesinin yükselmesi, refah seviyesinin ,artması için .

Seçim süreci aslında çok zevkli bir  o kadarda yorucu kimisi  bir önceki süreçteki aldığı ehliyeti bırakmak istemez devam etmek ister yarışa giren bir çok aday  da ben bu işi daha iyi yaparım der yapacaklarının projelerini anlatır ulaşabildiği kadarıyla .

Onun içindir ki seçim sürecinde adaylar  adil  haklara sahip olması gerekir .

İstenilen sorumluluk aslında ağır ve meşakkatli  bir iştir yerel yönetimlerde biliyoruz ki bulunduğu belde halkının doğumundan ölümüne kadar hiç kimsenin kale almadığı bireyden dahi sorumlu zor bir görev HAKTAALA görev alan belediye başkanlarımıza kolaylık versin .

Aslında bu işin kazananı kaybedeni yoktur kazanan daima halktır ancak akıla bilime ,toplumsal  gelişmeye yönelik tercih yapıldığında .

Yalnız ben bu seçim döneminde de olduğu gibi bir önceki dönemlerde de şahıslara yönelik karalama ön kesme  çirkin politikaların yapıldığını görünce üzülmemek elde değil .

Rakibinin bilgili donanımlı  yarışa çok daha iyi hazırlanmış bulunduğu ilçenin sorunlarını ve çözüm yollarını tahlil etmiş amacının toplumsal refah seviyesini artırmak yaşam sevincini yükseltmek olduğunu gören bazı güç odakları neyin nesi ise harekete geçer lobi çalışmalarına başlar neden?.

Bu tip karalama profogandalarından kim ne kazanır anlamış değilim .

Ancak yaşamım boyunca siz değerli okuyucularımız da fark etmişsinizdi ki  kendi bilgi ve becerisine güvenemeyen bazı güçler rakiplerini itibarsızlaştırma yolunu seçerler ki bu aslında toplumsal gelişmenin ve kalkınmanın önüne geçmek olur ancak her nedense fark edilmez seçim atmosferi ve o gizemli etkili havası gözleri kör beyinleri uyuşturmuş olur .

İşte olmaması gereken gerçek olmayan karalama itibarsızlaştırma polemiklerinin yapılmaması inanın ki bu kötü politikadan farkında olmadan kendileri dahi zarar gördüğü gibi çevresindeki halk ta zarar görmekte .

Neyse bırakalım bunları geçti diyenlerimiz varsa bundan sonraki amacımız göreve gelen ekiplere yardımcı olmak doğru düşünce ve kararları desteklemek doğru olmayan yanlış gördüklerimizi de uyarmak vatandaşlık görevimiz olsun .

Hiçbir canlının yalnız yaşayamayacağı gibi çevresindeki olan bitenden olumlu veya olumsuz etkilenmeyeceğini düşünmek ne kadar akla zararsa güzel gelişmelerin akılcı sorumluluklardan faydalanmamak o kadar güzel olmayacaktır .

Ben buradan tekrar ediyorum siyasetten uzak duruyorum diyenlere yaşamın her sefasında daha iyi ve daha güzelleri vardır  buda bizim insan adına neyi çok daha güzel yapabiliriz ki düşündürmeye sevk eder bu gerek şahsımız gibi görünse de toplumsal harekete geçme yöntemidir ki  çok daha iyi kaliteli yaşamak adına  bunun adına da siyaset denir seçimler bu farklılıkları ortaya koyan halkı olgunlaştıran  medeni bir yarıştır demem o ki siyasetten uzak durulmaz nasıl ki yaşam boyunca çok daha iyi olacağını inandığın müddetçe sakın ha bir başkalarını küçümsemeyelim ,dışlamayalım işte budur ki siyasetin olduğu gibi insanın  doğasına da  aykırıdır  .

Saygılar sevgiler benden en güzel yarınlar siz değerli okuyucularımızın olsun .

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR