Suruç’ta Ölüm…

Erken başlar Suruç'ta yaz , değişik bir toprağı vardır buraların, yere  bastıkça toz havalanır ,toprak kokusunu hissedersin, nefes aldıkça ,içine işler o  koku, sıcaktan bunalır, beklersin yağmur yağsın diye,  rüzgar çıkar ,tozlar uçuşmaya başlar, gök gürler  bir damla yağmur yağmadan sakinleşir hava. Toprak üzerinde kokusunu hissederek yürürsün , sivrisinekler rahat bırakmaz seni, üzerinde taşıdığın silah, teçhizat ağırlaşır, vücudundan akar bir ter damlası. Ter tozla birleşir, sinek ısrarla seni ısırır.
Bir mermi patlar ,yeri sorgulamadan yatarsın, toz havalanır tenine yapışır.Yerde sürünürsün,diken batar tenine,ter yakar gözünü,sen vatan dersin.  Silahlar patlamaya başlar. Kaleşnikof sesini ,G-3 sesi , onu makineli tüfeğin sesi ,hepsi insan sesini bastırır.  Her patlama yerden tozun terli tenine yapışması ,her patlama kulakların çınlaması, her patlama ölümün orada dolaşması demektir. Olay biter toprak kokusuna barut kokusu eşlik eder. Artık sesler kesilmiştir, derin bir sessizlik başlar.
Beklerken sabahı,toprağın ,barutun  kokusunu çekerken çiğerlerine, yukarıda sonsuz boşluk, yukarıda derin karanlık. O an aklına gelir masa üzerinde bıraktığın yarım kalan mektup, dilinden dökülür birkaç söz,
Ölürsem üzerime yıldızları örtün.
Sevgilerimi anlatın küçüklerime,
Beni anlatın, beni tanımayanlara,
Karanlık içerisindeki mücadeleyi anlatın
Ahmet'in ,Mehmet'in  hayallerini,özlemlerini
Korkularını, cesaretlerini anlatın,
Mermilerden çıkan barut kokularını anlatın
Anaya olan özlemi anlatın.
Ana'ya yazılmış yarım kalan mektubu anlatın,
Anlatın ki herkes bilsin bizi.
Anlatın ki bilsinler askerin ölümünü……
 12 Nisan gecesi sabaha karşı ,bir yürek vatan için yürüdüğünde sınıra, nereden bilirdi ki o yürüyüşün hakka doğru yürüyüş olduğunu. Gece karanlıktır, gece sancılıdır,gece sona erer, bir güneş doğar bir güneş toprağa düşer. O şehit  toprağa düştüğünde bir ateş Malatya'ya bir ateş Çanakkale'ye gider. İki hayat söner, iki ocağa ateş düşer, iki anne hayata küser. Uzakta , onlardan çok uzakta yavruları şehit düşmüştür.
12 Nisan gecesi şehit düşen, teğmenim Ahmet Ruhi Özkul ve er Kenan KAYA ruhunuz şad , mekanınız cennet olsun. Siz vatan için düştünüz o tozlu toprağa. Adınız yeni yapılan karakollara verildi, Aslanyurt karakolu , Kaya karakolu , Esenyurt karakolu Özkul karakolu oldu. Siz vatan için şehit oldunuz, adınız daim kalacaktır hudutta, kalbimizde. Bayrak  için gözünü kırpmadan ölüme gidecek binlerce Özkul ve Kaya'nın  var olduğunu bilmektedir bu topraklar. Vatan size minnettardır. Siz Allah'a emanetsiniz, aileleriniz vatana.
Tüm şehit ailelerine ülkemiz adına yürekten sevgilerimizi iletiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR