YENİ BAŞKANLARI BEKLEYEN EN ÖNEMLİ SORUNLAR

 YENİ BAŞKANLARI BEKLEYEN EN ÖNEMLİ SORUNLAR

                Seçim döneminde herkesin yaptığı hatayı yazmaya çalışmıştım, şimdi şu Başkan şu hatayı yaptı da kaybetti bu Başkan bunu yaptı da kaybetti demenin hiç bir anlamı yok. Partiler Belediye meclis üyelerini açıkladıklarında MHP'nin İlkadım'ı kaybedeceğini o gün yazmıştım, MHP ilçe Başkanı şimdi artistlik yapıp hep birlikte istifa edelim demesi tamamen yaptığı hatayı telafi etme çabasının ötesinde bir şey değildir. Şaban Kılıç MHP'nin muhalif kanadından sayıldığı için Genel Merkez İlkadım da ki Meclis listesini seçim kuruluna verme yetkisini İlkadım ilçe Başkanına vermişti, o da bu yetkisini  kafasına göre kullanıp parti içi dengeleri  değiştirmek adına adeta intihar edercesine bir liste hazırlamış, bedelini de Necattin Demirtaş ödemiştir olayın özeti budur, ta 1999 seçimlerinden itibaren her seçimde Aday Adayı olan ve Aday olamayınca karşı tarafa gidip çalışan veya meclis üyesi olmak isteyen kişiyi listeye koyan irade seçimi kaybetmeyi de kabullenmiş demektir. Diğer ilçelerde seçimi kaybedenler şahsi hatalarından ziyade Başbakan'ın Halk tarafından sevilmesi ve mağdur olarak görünmesi seçimi kaybetmişlerdir, kazanan arkadaşlar da sakın Kerameti kendilerinden menkul görmesinler, şayet Başbakan'ın yerel seçimi Genel seçim havasına sokan politikaları olmasaydı AK Parti'nin kazandığı elli civarındaki İl'in ancak yarısı kazanılırdı. Başbakan bu işi çok iyi biliyor geçtiğimiz 2009 yerel seçimlerinde kaybedilen Belediyelerin neden kaybedildiğini çok iyi tahlil etmiş, yerel seçimlerde adayların partisine ciddi anlamda oy kaybettirdiğini görünce yerel seçimleri genel seçim havasına sokarak propaganda dönemini başlatmış ve sonunda zafer kazanmıştır. Buraya kadar olup bitenin özeti budur, bunun dışındaki söylemler havada kalır, Başbakan olmasaydı AK Parti'nin böyle bir başarı elde etme imkânı yoktu.

                Gelelim bunan sonraki süreçte seçimi kazanan Başkanların yapmaları gereken önemli icraatlara, Başkanların ilk işi öncelikli olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan Belediye bütçesini  kendi malından ve canından üstün tutarak israfa ve fuzuli giderlere imkan vermeyecek biçimde yönetmek olmalı. Bu bağlamda özellikle İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan  Tok'a çok iş düşüyor Belediyeden maaş alıp işe gitmeyen çok sayıda işçi olduğunu çok iyi biliyorum, Necattin Demirtaş ilk göreve geldiğinde bunlara çalışacaksınız yoksa iş akdinizi fesih ederim dediğini ve bu nedenle onu tehdit ettiklerini  bunun sonucu olarak da  koruma ordusuyla gezmek zorunda kaldığını çok iyi biliyorum, şayet bu insanlara o gün bazı MHP'li siyasetçiler sahip çıkmasaydı bugün Belediyede olmayacaklardı. Bu insanlar İlkadım Belediyesi ilk kurulduğu günden itibaren bazı yanlış siyasetçilerin yanlış icraatları yüzünden İlkadım Belediyesine çöreklendiler. Daha sonraki dönemde eski Gazi Belediyesinde de bu tür yanlış politikaların uygulanması sonucunda Gazi Belediyesine de çöreklendiler bunlarla bu şehirde en önemli mücadeleyi bu fakir verdi ve ciddi anlamda bu işi yoluna koymuş olmamıza rağmen bazı Belediye Başkanları ve siyasetçiler onları himaye edince tamamen yok etme imkânı olmadı. Bu şerefsizler seçilen Başkanları anında ablukaya alıp adamlarını koruma cihetine giderler o nedenle İlkadım Belediyesinin yapacağı ilk icraat parmak izi uygulamasına geçmek suretiyle çalışmayanların çalışmasını temin etmektir.

                Hiç unutmuyorum İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Aslan Karanfil Parmak izi mesai uygulaması için bir makine getirtmişti ama bu şerefsizlerin baskısı sonucu icraata geçememişti, o  makine şimdi atıl durumdadır anında devreye sokulup icraata geçmek  sadece İlkadım Halkı adına değil Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her vatandaş  adına yapılması gereken bir icraat olduğunu unutmayalım. Bir ikinci konu ise daha önce de yazmıştım bundan yaklaşık iki yıl önce bir arkadaşımla Acem tekkesinde sabah kahvaltısı yapalım dedik, kahvaltıya girdiğimizde anına etrafımızı az önce bahsettiğim çetenin adamları sardı, yanımdaki arkadaş hayırdır ne oluyor deyince ona dedim ki canını sıkma onların patronları benim çok sevdiğim!.... adam olduğundan bize yanaştılar merak etme o köpekler sadece havlarlar ısıramazlar. Bu tür adamlar anında Belediyeden uzaklaştırılmalı veya namusuyla şerefiyle adam gibi işine gelip çalışır iseler işlerine devam etmeliler, bu toplum bu insanlardan çok rahatsız. Seçim kampanyası boyunca İlkadım Belediyesi ile ilgili gelen en yoğun yorumlar bu yöndeydi dileyen yorumlara bakıp görebilir.

                Son olarak başka bir konuyu daha ele almak istiyorum, geçtiğimiz Pazartesi sabahı gazeteye geldiğimde İl Özel idaresinden bir grup işçinin benimle görüşmek istedikleri bana iletilince konunun ne olduğunu öğrenin ona göre görüşeyim dedim. Konunun İl Özel idaresinde çalışan 290 civarında işçinin Büyükşehir Belediyesine geçtiğini, Büyükşehir Belediyesinin de bu işçileri ilçelere dağıttığını kimisinin Vezirköprü'ye, kimisinin Yakakent'e gönderildiğini bu insanların çocuklarının okuduğunu, ailelerinin çalıştığını aldıkları maaşın asgari ücret olduğunu bu nedenle bu konuda haber yapılmasını talep ettiklerini söylediler. Ben konunun detaylarını öğrenmeden haber yapamayacağımızı zira bu işçilerin daha önce iş akitlerinin fesih edileceğini bana ilettiklerini şimdi ise iş akitlerinin fesih edilmediğini ama ilçelere gönderildiğini bunun da gayet normal bir durum olduğunu ancak çocukları okuyup tek maaş alanların mağdur olabileceğini onlarla ilgili bir iyileştirme yapılabileceğini söyleyip konuyu kapattım. Şayet bu işçiler mağdur edilmeksizin ilçelere gönderilmiş iseler sorun yok, bizim Karadenizlinin  dediği gibi; Bayrağın dikili olduğu yer Vatandır her yere gidilir, yok sadece asgari ücretle tek maaşla çalışıp çocuk okutmaya çalışan insanlar ta Vezirköprü ilçesine gönderilmiş iseler işte orada sıkıntı var demektir. Umarım yazıyı okuyan yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yaparlar da bizler de bilgi sahibi olup ona göre kanaat beyan ederiz, zira biz olayların derinliğini, gerçek yönünü bilmeden kimseyi suçlamayız, bu ne inancımıza ne de kişiliğimize yakışmaz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni seçilen Belediye Başkanlarını tebrik ediyor Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum. Kalın sağlıcakla                                                                                  

                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR