ATM'LERE DİKKAT

ATM'LERE DİKKAT
Bankamatik dolandırıcılığının arttığı son günlerde Samsunlu vatandaşlara uyarılarda bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı bankaların konuyla ilgili yeterli önlemi almadığını kaydetti.

 Yaktı, "Bankalar tarafından gerekli çalışmalar sonuçlandırılana kadar tüketicilerimiz ATM'lerden para çekerken çok dikkatli olmalı" diye konuştu. 


"BANKALAR TEDBİR ALMIYOR"

ATM dolandırıcılığının önüne geçilmesi için bankaların yeterli çalışmaları yapmadığını ifade eden Tüketiciyi Koruma Derneği Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, "Dolandırıcılar bilişim teknolojisini yanlış anlamda kullanarak insanları dolandırmaya devam ediyor. Son zamanlarda Türkiye genelinde ATM dolandırıcılığı büyük oranda artış gösterdi. Bankalar, ATM dolandırıcılarıyla ilgili sonuca dayalı gerekli önlemleri almalı. ATM'lere kamera ve kart kopyalama mekanizması koyan dolandırıcıların önüne geçilmesi için bankalar gerekli tedbiri almıyor. Teknoloji aşırı derecede ilerledi. Bankaların bankamatik kurdukları yerlere herhangi biri tarafından dışardan takılan kamera ve mekanizmalarla ilgili uyarı sistemlerinin yapılması gerektiğine inanarak en kısa zamanda bu konuyla ilgili bir çalışma yapılmasının şart olduğunu düşünüyorum" dedi.

"ELİNİZLE KAPATIN"

Bankaların dolandırıcığı önlemek için yeterli çalışmaları yapana kadar tüketicinin kendisini koruması gerektiğini kaydeden Yaktı, "Bankamatiklere kendi kameraları dışında toplu iğne dahil oraya konulduğunda bunu uyaran bir sistemin mutlaka olması gerekiyor. Bu konuyla ilgili bankaların yeterli çalışma yapmaları ve en kısa zamanda da sonuçlandırılması gerektiğine inanıyorum. Bu çalışmaların sonuçlandırıldığı zamana kadar da tüketicilerimiz ATM'lerden para çekerken çok dikkatli olmalılar. Şifreyi çevresindeki kimsenin göremeyeceği şekilde girmeleri ve bankamatik içerisine yerleştirilebilecek kamerala karşı şifreyi girerken diğer ellerini tuşların üstünü kapatmaları konusunda vatandaşlarımızı uyarıyorum" diye konuştu.

"ORADAN AYRILMAYIN!"

Bankamatik içinde kalan kartların geri alınana kadar kart sahibinin bulunduğu yerden ayrılmaması gerektiğini söyleyen Tüketiciyi Koruma Derneği Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, "Değişik yöntemlerle tüketicileri dolandıran insanlar kredi kartlarını bankamatiklerin yutmasını sağlamak için de bazı yöntemler uyguluyorlar. Vatandaşın kartı bankamatikte kaldığında banka yetkililerine, güvenlik görevlilerine gerekirse polise haber vererek bu durumu herhangi bir zarar görmeden düzeltmeliler. Kartı bankamatikte kalan vatandaşlar kartına ulaşana kadar bulunduğu bankamatikten bir yere gitmemeliler" şeklinde ifadelerde bulundu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.